Konjuh jača i od Lepčenko, Anin novi najbolji rezultat na Grand Slamu

0
129
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh pokazala je previše i za treću ovogodišnju suparnicu na US Openu. Ana je prvi put izborila osminu finala na Grand Slam turnirima sa 6:3, 3:6 i 6:2 u trećem kolu protiv ljevoruke američke predstavnice Varvare Lepčenko, rodom iz Uzbekistana, 68. na WTA ljestvici.

Prvi put među posljednjih 16 u seniorskoj karijeri na Grand Slamu, 18-godišnja Dubrovčanka će na idućem koraku ići na četvrtu nositeljicu Agnieszku Radwansku, četvrtu na svijetu. Poljakinja je u trećem kolu sa 6:2 i 6:3 nadigrala 25-postavljenu Francuskinju Caroline Garciju.

Ana će pokušati uzvratiti Radwanskoj za poraz u ovogodišnjem drugom kolu Wimbledona. Poljakinja je tada izvukla tri meč-lopte u trećem setu, a Konjuh je dočekala završnicu meča u suzama zbog pretrpljene ozljede gležnja pri kraju dvoboja.

U lovu na pobjedu nad 30-godišnjom Lepčenko, Ana je prošla s jednim ‘breakom’ u prvom i još dva u odlučujućem setu. Američka predstavnica došla je na svoje između toga, u drugoj dionici meča, ali nakon toga više nije uhvatila puno.

– Jako sam sretna što sam došla ovako daleko, ovo je kao ostvarenje sna za mene – rekla je 18-godišnja Dubrovčanka u razgovoru na terenu poslije pobjede.

– Nije lako igrati protiv nje jer je ljevakinja, mi dešnjakinje to baš ne volimo. U drugom setu je moj nivo malo pao i to je iskoristila, ali u ostatku meča izvuklo me što sam danas dobro servirala – dodala je Ana o Lepčenko i o vlastitom nastupu sa šest asova, pet dvostrukih pogrešaka i 57 posto ubačenih prvih servisa.

Na idućem koraku čeka Radwanska, s kojom se prvi put srela u Wimbledonu.

– Trava mi je najdraža podloga i tamo sam imala dobru šansu. Drago mi je što ću opet imati priliku igrati protiv nje i možda i uzvratiti – najavila je Konjuh ono što slijedi, s mogućnošću za novi korak u do sada najuspješnijem nastupu na Grand Slam turnirima.

US Open, tenisačice, treće kolo:
Konjuh (Hrvatska) – Lepčenko (SAD) 6:3, 3:6, 6:2