Kerber spriječila borbu sestara za naslov, Njemičino prvo finale Wimbledona

0
15
Angelique Kerber
Angelique Kerber (fotografija: Dana Anders)

Angelique Kerber osigurala je dvoboj sa Serenom Williams u finalu Wimbledona, u kojem će se nadati reprizi ovogodišnjeg završnog susreta na Australian Openu. Poslije pobjede nad prvom na svijetu u tri seta u Melbourneu, četvrtopostavljena Njemica izborila je novo veliko finale sa 6:4 i 6:4 protiv Serenine starije sestre Venus, koja je, tako, bila korak prekratka u potrazi za obiteljskim dvobojem za ovogodišnju londonsku “krunu”.

Kerber će u subotu igrati u svojem prvom finalu Wimbledona. Do ovogodišnjeg nastupa, na londonskom Grand Slam turniru najdalje je bila prije četiri sezone, kada ju je u polufinalu zaustavila Agnieszka Radwanska. S pobjedom više nego te godine, ljevoruka Njemica sada se može pohvaliti ulaskom u svoje drugo finale na četiri najveća, poslije odlaska do kraja u siječnju na Australian Openu.

Na putu do prolaska kraj starije sestre Williams, vodeća njemačka igračica kontrolirala je oba seta od početka do kraja. U seriji izgubljenih gemova na servisu na obje strane, Kerber je držala prednost u ranoj fazi prve dionice polufinala, a glavni dio posla u osiguranju prvog seta obavila je s dva ‘breaka’ na putu do 5:2. Venus je nakon toga izdržala prvi suparničin servis za set i približila se do 5:4, ali četvrta ositeljica nije popustila na servisu u 10. gemu.

U drugom setu Kerber je stekla ‘break’ prednosti već na početku, za vodstvo od 1:0, a nakon toga više nije napravila pogrešan korak u svojim servis-gemovima. Do kraja meča prošla je bez suočavanja s ‘break’-loptom, s pravim poteškoćama jedino pri vodstvu od 3:2, kada je držala nakon 0:30.

Venus Williams
Venus Williams bez dovoljno konstante u igri, četvrta nositeljica jača (fotografija: Dana Anders)

Puno konstantnija u igri od svoje suparnice, vodeća njemačka tenisačica je i ovom prilikom pokazala da je nije jednostavno slomiti u izmjenama s crte. Na kraju dvoboja imala je 17 ‘winnera’ i 11 neforsiranih pogrešaka, dok je Williams više zabijala, s 24 ‘winnera’, ali i više promašivala, s 21 neforsiranom u meču. Ono što je pokazala nije bilo dovoljno za novi ovogodišnji korak na londonskoj travi.

Nakon pobjede nad starijom sestrom, Kerber će se u finalu sresti s mlađom Williams, protiv koje ima zaostatak od 5-2 u međusobnom omjeru. Ipak, uzimajući u obzir slavlje sa 6:4, 3:6 i 6:4 početkom godine na završnom koraku na Australian Openu, Njemici ne bi trebalo nedostajati samopouzdanja uoči novog dvoboja sa Serenom, koja je u prvom polufinalu bila iznimno uvjerljiva protiv Jelene Vesnine.

Wimbledon, tenisačice, polufinale:
Kerber (Njemačka, 4) – V. Williams (SAD, 8) 6:4, 6:4