Karlović spreman za zemlju, početak u Ekvadoru

0
15
Ivo Karlović
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović ove će godine imati najraniji turnirski početak na zemljanoj podlozi u bilo kojoj sezoni svoje profesionalne karijere. Početkom veljače, dr. Ivo borit će se za pobjede i bodove na ATP turniru iz serije 250 u ekvadorskom Quitu, na kojem je prvi nositelj i bit će slobodan u prvom kolu.

Prvopostavljeni 37-godišnji Zagrepčanin će prvi nastup na crvenoj zemlji glavnog ekvadorskog grada imati u osmini finala. Na toj prepreci dočekat će boljeg iz ogleda dvostrukog uzastopnog pobjednika turnira, Victora Estrelle Burgosa iz Dominikanske Republike i Slovaka Andreja Martina, prošlogodišnjeg finalista Croatia Opena u Umagu.

Bude li uspješan u svojem prvom meču, dr. Ivo bi u četvrtfinalu mogao naići na šestog nositelja, Argentinca Horacija Zeballosa. U toj su polovici ždrijeba među postavljenima i Brazilac Thomaz Bellucci (4.) i Argentinac Renzo Olivo (8.), s potencijalnim Karlovićevim dolaskom do jednog od njih dvojice u polufinalu.

Donji dio ždrijeba predvodi drugopostavljeni ljevoruki Španjolac Albert Ramos-Vinolas. U tom dijelu turnirskog kostura nalaze se još trojica nositelja, Talijan Paolo Lorenzi (3.), Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov (5.) i Brazilac Thiago Monteiro (7.).