Karlović se okrunio u Newportu, sedmi naslov na Touru!

0
29
Ivo Karlović
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović ovogodišnji je pobjednik ATP turnira iz serije 250 na travi američkog Newporta! Drugopostavljeni 37-godišnji Zagrepčanin došao je do svojeg sedmog naslova u karijeri na Touru sa 6:7(2), 7:6(5) i 7:6(12) u finalu protiv trećeg nositelja, ljevorukog Luksemburžanina Gillesa Müllera, čime je napravio korak više nego u protekle dvije godine na istom mjestu.

Dr. Ivo je pretprošle sezone i lani u Newportu gubio u finalu, dok je ove nedjelje pronašao put do pobjede poslije dva sata i 56 minuta igre – s tri spašene meč-lopte u ‘tie-breaku’ trećeg seta.

Bio je to dvoboj izvanrednih servera, ali unatoč tome, meč nije prošao bez ijednog ‘breaka’. Oba su se dogodila u prvom setu, po jedan na svakoj strani, s Müllerovim ranim vodstvom i Karlovićevim povratkom nakon što je gubio s 3:0. Hrvatski adut izvukao se u ranoj fazi seta, ali nije uspio u ‘tie-breaku’, u kojemu je trećepostavljeni Luksemburžanin bio uvjerljiv.

Drugi i treći set prošli su bez gubitaka servisa, a u druga dva ‘tie-breaka’ Karlović je prošao puno bolje nego u onom prvom. Osobito napeto bilo je u trećem setu, kada je dr. Ivo nadoknadio rani ‘mini-break’ zaostatka (3:1), a kasnije je spasio i tri meč-lopte na vlastitom servisu, kod minusa od 7:6, 9:8 i 11:10.

Hrvatski adut slavio je u dvoboju u kojem je servirajući pokazao i dobro i loše, s 27 asova i čak 10 dvostrukih pogrešaka, uza 65 posto ubačenih prvih servisa. Oslanjajući se na svoje snažno oružje, ljevoruki Luksemburžanin zabio je 18 asova, ali to mu ovog puta nije bilo dovoljno.

ATP Newport, finale:
Karlović (Hrvatska, 2) – Müller (Luksemburg, 3) 6:7(2), 7:6(5), 7:6(12)