Karlović novi rekorder: Preda mnom je još puno godina, nadam se da će broj asova biti sve veći i veći

0
52
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović je u osmini finala Pekinga došao do cilja koji se činio izglednim već neko vrijeme. Prestizanjem Gorana Ivaniševića, Ivo je postao novi Hrvat s rekordom u broju asova na ATP razini, u statistici koja se vodi od 1991. godine, a poslije izbijanja na prvo mjesto otkrio je da mu ovaj uspjeh puno znači. Sa sveukupno 10.247 asova u karijeri, 36-godišnji Zagrepčanin dodao je i da na tome ne namjerava stati.

U uspješnoj sezoni u kojoj se vratio među prvih 20 na svijetu, s probojem na sadašnje 18. mjesto, Karlović se istaknuo i vrijednim serverskim dosezima. Tijekom ljeta premašio je broj od 10.000 asova u karijeri, a u četvrtak je dosegnuo novi rekord u toj kategoriji, s dolaskom do 10.247 asova na kraju dvoboja s Pablom Cuevasom u osmini finala Pekinga, u kojemu je Urugvajac slavio sa 7:6(5) i 7:6(7).

Ivo nije došao do pobjede, ali u petom gemu drugog seta zabio je svoj 10.238. as na ATP razini i time došao ispred Gorana Ivaniševića, kojemu je od 1991. godine do kraja karijere bilo zabilježeno 10.237 asova. Sa sveukupno 26 nedotaknutih servisa tijekom ogleda s Cuevasom, 36-godišnji Zagrepčanin stigao je na 10 više u odnosu na Ivaniševića, a nakon što se rekord našao u njegovim rukama, nije skrivao da je zbog toga vrlo ponosan.

– Osjećaj je sjajan – istaknuo je “Karlo”, a prenijela je službena internetska stranica ATP Toura.

– Unatrag godinu dana znao sam da je ovo moguće i nadao sam se da ću to ostvariti ove sezone. Sjajno je što se to dogodilo ovdje. Servis mi je najjače oružje i time se stalno ponosim, ovo je odličan osjećaj i sjajno postignuće – dodao je 36-godišnji Zagrepčanin, spominjući i da se neće zasititi.

– Još nisam gotov. Preda mnom je još puno godina, nadam se da će broj asova biti sve veći i veći – zaključio je novi vlasnik rekorda.