Karlović ispao u drugom kolu, slovački kvalifikant jači od dr. Ive

0
14
Ivo Karlović
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović nije se probio u treće kolo Wimbledona. Na drugoj prepreci na londonskoj travi, 23-postavljeni hrvatski adut pao je u četiri seta, sa 6:3, 3:6, 7:6(5) i 6:4 u korist slovačkog kvalifikanta Lukaša Lacka, 123. tenisača svijeta.

Prolaskom dalje, Lacko je osigurao reprizu svojeg najboljeg rezultata na trećem Grand Slam turniru sezone. U trećem kolu bio je i 2012. godine, kada ga je zaustavio Jo-Wilfried Tsonga, dok će u novom pokušaju ići na jačeg iz hrvatsko-ukrajinskog ogleda Marina Čilića i Sergija Stahovskog.

Dr. Ivo neće ponoviti lanjsku osminu finala, a ispadanjem u drugom kolu ostao je bez prilike da se bori za ponavljanje svojeg najboljeg rezultata u Wimbledonu. Do sada je najdalje stigao 2009. godine, kada je igrao u četvrtfinalu i u toj fazi turnira izgubio od Rogera Federera.

Lucko je napravio prvi korak prema pobjedi osvajanjem prvog seta, u kojem je stekao ključni ‘break’ u četvrtom gemu, dok mu je u drugoj dionici Karlović uzvratio ‘breakom’ u istoj fazi seta, također za vodstvo od 3:1.

U trećem setu nije bilo gubitaka servisa, a ni ‘break’-lopti, a 37-godišnji Zagrepčanin moći će žaliti zbog prilike koju je imao u ‘tie-breaku’, kada je vodio s 3:1. Slovak je izveo preokret i poveo s 2-1 u setovima, dok mu je u četvrtoj dionici bio dovoljan ‘break’ za vodstvo od 3:2, nakon kojeg se više nije osvrtao. Prije toga, Karlović je imao priliku u četvrtom gemu, pri svojem vodstvu od 2:1, kada je Lacko držao sa spašenom ‘break’-loptom (30:40).

Dr. Ivo nije ostvario svoj cilj iako je servirao jako dobro, s 34 asova i visokih 73 posto ubačenih prvih servisa. Minus su bile dvostruke pogreške, kojih je imao sedam, kao i nekoliko poena razlike u najvažnijim trenucima koji su otišli na drugu stranu.

Lacku je ovo bila prva pobjeda nad 37-godišnjim hrvatskim adutom, koji je do sada vodio s 2-0 u međusobnom omjeru, uključujući i prolazak prije sedam godina u prvom kolu Wimbledona, kada je bilo 6:3, 7:6(4) i 6:3.

Wimbledon, tenisači, drugo kolo:
Lacko (Slovačka, Q) – Karlović (Hrvatska, 23) 6:3, 3:6, 7:6(5), 6:4