Karlović i Lučić-Baroni prvi u akciji, dr. Ivo protiv grčkog tinejdžera

0
20
Ivo Karlović
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni bit će prvi hrvatski predstavnici u lovu na pobjede u glavnom ždrijebu ovogodišnjeg Roland Garrosa. Karlović i Lučić-Baroni igrat će svoje mečeve prvog kola u nedjelju, oboje na terenu broj tri.

U ulozi 23. nositelja, dr. Ivo će se na početku puta na pariškoj zemlji sresti s 18-godišnjim vodećim grčkim tenisačem Stefanosom Tsitsipasom, 202. na svijetu, koji je stigao iz kvalifikacija. Karlović i Tsitsipas igrat će drugi meč iza 11 sati na “trici”, nakon završetka dvoboja 19-postavljenog Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa i rumunjskog kvalifikanta Mariusa Copila, koji će otvoriti nedjeljni program na tom terenu.

Nakon završetka hrvatsko-grčkog sudara, svoj prvi ovogodišnji nastup u Parizu imat će Lučić-Baroni, 22. nositeljica ženskog turnira. Vodeća hrvatska tenisačica će se u trećem meču iza 11 sati sresti s Turkinjom Caglom Buyukakcay, 156. na WTA ljestvici.

Preostali hrvatski aduti zaigrat će u prvom kolu u ponedjeljak i utorak. Na muškom turniru čekaju nas nastupi Marina Čilića i Borne Ćorića, a u konkurenciji tenisačica u akciji će biti Ana Konjuh, Donna Vekić i kvalifikantica Petra Martić, koja će se u glavnom ždrijebu na startu sresti s 30-godišnjom Ukrajinkom Katerynom Bondarenko (92.).