Karlović i Konjuh u napadu na drugi tjedan, američki aduti na putu

0
39
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović i Ana Konjuh u subotu će biti u akciji u trećem kolu US Opena. Prvi vikend na njujorškom Grand Slam turniru donosi priliku za ulazak u drugi tjedan, a Ivo i Ana će svoju šansu pokušati iskoristiti u dvobojima s američkim predstavnicima.

Poslije pobjede nad Donaldom Youngom u drugom kolu, 21-postavljeni Karlović ići će na još jednog domaćeg igrača, 19-godišnjeg Jareda Donaldsona, koji je ove godine obavio već puno posla u New Yorku.

Trenutno na 122. mjestu ATP-eve ljestvice, američki tinejdžer krenuo je u kvalifikacijama, a poslije tri pobjede na putu do glavnog turnira, na startu glavne priredbe proslavio je 4:6, 7:5, 6:4 i 6:0 protiv 12. nositelja Davida Goffina. Donaldson je potom bio jači i od Viktora Troickog, kojeg je ispratio u tri seta, dok će se s 37-godišnjim Zagrepčaninom sresti pri kraju subotnjeg programa.

Dr. Ivo i 19-godišnji Amerikanac igrat će četvrti meč iza 17 sati po našem vremenu na terenu broj 17, poslije dvoboja Joaa Souse i Grigora Dimitrova u muškom trećem kolu i dva susreta parova. Karlović i Donaldson do sada nisu išli jedan na drugoga, a pravo upoznavanje obavit će u lovu na osminu finala.

Konjuh će u trećem kolu ženskog turnira ići na 30-godišnju ljevakinju Varvaru Lepčenko, 68. na WTA ljestvici, protiv koje još nije igrala. Prvi dvoboj dogodit će se u subotu u drugom meču iza 17 sati po našem vremenu na Grandstandu, nakon sudara Dominica Thiema i Pabla Carrena Buste na trećoj prepreci u muškom ždrijebu.

Podsjetimo, 18-godišnja Dubrovčanka je u dosadašnjem tijeku turnira slavila pobjede u dvobojima s 20-postavljenom Nizozemkom Kiki Bertens i Japankom Kurumi Narom. Lepčenko je na putu do trećeg kola bila jača od Kineskinje Shuai Peng i 15. nositeljice, Švicarke Timee Bacsinszky, oba puta u tri seta.