Karlović bez završnog koraka, Müllerov drugi naslov na Touru

0
22
Ivo Karlović
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović nije došao do kraja na ATP turniru iz serije 250 na travi Den Boscha. Karlović je na posljednjoj ovotjednoj prepreci u Nizozemskoj pao u dva ‘tie-breaka’, sa 7:6(5) i 7:6(4) u korist ljevorukog Luksemburžanina Gillesa Müllera, 28. tenisača svijeta.

Pobjedom nad trećepostavljenim 38-godišnjim Zagrepčaninom u finalu, četvrti nositelj iz Luksemburga dohvatio je svoju drugu titulu na ATP razini. Müller je svoj prvijenac proslavio na početku sezone, kada je otišao do trofeja na tvrdoj podlozi Sydneyja.

Ljevoruki Luksemburžanin slavio je u dvoboju bez izgubljenih gemova na servisu na bilo kojoj strani, ali i bez ijedne ‘break’-lopte u meču. Odluka je pala s dva Müllerova ključna ‘mini-breaka’ u dva ‘tie-breaka’, kod 5:5 u prvom i 4:4 u drugom setu, oba puta s prolazom bekhendom na koji Karlović nije imao odgovor. Kod presudnog ‘mini-breaka’ u ‘tie-breaku’ drugog seta Müllera je pomazila i sreća, uz bekhend s dodirom mreže koji je prevario 38-godišnjeg hrvatskog aduta.

Na putu do pobjede, vodeći luksemburški tenisač zabio je 22 asa i mogao se osloniti na 75 posto ubačenih prvih servisa. Karlović je imao 19 asova, 65 posto ubačenih prvih servisa i dvije dvostruke pogreške.

Poraz na završetku tjedna u Nizozemskoj ostavio je dr. Ivu na osam naslova u karijeri na Touru. Omjer dobivenih i izgubljenih mečeva u finalima sada mu je 8-10.

ATP Den Bosch, finale:
Müller (Luksemburg, 4) – Karlović (Hrvatska, 3) 7:6(5), 7:6(4)