Karlović bez rješenja za Murraya, svjetski broj dva u punoj brzini

0
23
Ivo Karlović
Ivo Karlović (fotografija: Dana Anders)

Ivo Karlović nije prošao zahtjevnu prepreku u trećem kolu i izborio svoj novi najbolji rezultat u Roland Garrosu. U svojem drugom nastupu u ovoj fazi pariškog Grand Slam turnira, 27-postavljeni hrvatski adut je sa 6:1, 6:4 i 7:6(3) izgubio od drugog nositelja Andyja Murraya, koji je time povećao prednost u međusobnom omjeru na 7-0.

Karlović i Murray do sada su najčešće igrali zahtjevne dvoboje, ali treće kolo na pariškoj zemlji donijelo je jedan od lakših iz kuta gledanja drugog tenisača svijeta. Prvi britanski reket prošao je prvim setom s dva ‘breaka’, u drugoj dionici bio mu je dovoljan ‘break’ za 1:0, dok je u trećem setu dovršio posao u ‘tie-breaku’. U toj dionici nije bilo gubitaka servisa na bilo kojoj strani.

Ključ pobjede bilo je izvrsno Murrayevo vraćanje servisa i tjeranje 37-godišnjeg Zagrepčanina na što više zahtjevnih voleja, što je otvaralo vrata da Škot dovrši posao drugim ili trećim udarcem u poenima dok je Karlović servirao. Pored toga, svjetski broj dva bio je iznimno koncentriran u gemovima na svojem servisu, bez suočavanja s ‘break’-loptom tijekom cijelog meča.

Andy Murray
Murray u punom zamahu i bez gubitka seta (fotografija: Dana Anders)

Dr. Ivo završio je dvoboj s 14 asova, osam u trećem setu, a sa 60 posto ubačenih prvih servisa tijekom prva dva seta, u te dvije dionice otvarale su se prilike koje je drugi nositelj iskoristio u građenju značajnog vodstva. Možda bi stvari bile drugačije da je postotak bio veći, ali s obzirom na Murrayeva 34 ‘winnera’ i samo četiri neforsirane pogreške u meču, bilo je teško izbjeći poraz protiv vrhunskog suparnika koji igra toliko dobro.

Roland Garros, tenisači, treće kolo:
Murray (Velika Britanija, 2) – Karlović (Hrvatska, 27) 6:1, 6:4, 7:6(3)