Jurak, Konjuh i Lučić-Baroni u drugom kolu, Dodig i Pavić slavili na muškom turniru

0
18
Ana Konjuh i Magda Linette
Ana Konjuh i Magda Linette (fotografija: Dana Anders)

Darija Jurak, Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh igrat će u drugom kolu parova ženskog turnira Roland Garrosa. Ivan Dodig i Mate Pavić imali su jednako uspješnu srijedu u muškoj konkurenciji, također na početnoj prepreci u ždrijebu.

Donna Vekić i Nikola Mektić ispali su na startu, Donna s Rumunjkom Soranom Cirsteom, a Nikola s Amerikancem Brianom Bakerom.

U ulozi 17. nositeljica, Jurak i australska predstavnica Anastasia Rodionova napravile su prvi korak sa 6:2, 2:6 i 6:4 protiv njemačkog para Mona Barthel/Carina Witthöft. U drugom kolu slijedi susret s japansko-poljskom kombinacijom Nao Hibino/Alicja Rosolska.

Lučić-Baroni i Njemica Andrea Petković dohvatile su drugo kolo sa 6:3, 3:6 i 6:4 protiv Argentinke Marije Irigoyen i Nizozemke Demi Schuurs. Idući izazov bit će ogled s australsko-ruskim parom Daria Gavrilova/Anastasija Pavljučenkova.

Konjuh i Poljakinja Magda Linette su na startu sa 6:7(7), 6:2 i 7:6(4) bile bolje od ukrajinskih blizanki Kičenok, Ljudmile i Nadije. Drugo kolo donosi sudar sa šestim nositeljicama, Čehinjama Lucie Hradeckom i Katerinom Siniakovom.

Magda Linette i Ana Konjuh
Konjuh i Linette slavile protiv ukrajinskih blizanki (fotografija: Dana Anders)

Vekić i Cirstea predale su u trećem setu susreta s 15-postavljenim slovensko-španjolskim parom Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez, pri zaostatku od 6:7(2), 6:2 i 4:1.

Dodig i Španjolac Marcel Granollers opravdali su ulogu favorita protiv novozelandsko-brazilskog para Marcus Daniell/Marcelo Demoliner. Sedmopostavljeni hrvatsko-španjolski dvojac prošao je prvo kolo sa 6:4 i 6:4, a na sljedećoj prepreci na putu će biti tuniško-talijanska kombinacija Malek Jaziri/Andreas Seppi.

Pavić je vrlo uvjerljivo napravio prvi korak u 15-postavljenoj suradnji s Austrijancem Oliverom Marachom, sa startnih 6:1 i 6:1 protiv Francuza Jonathana Eysserica i Tristana Lamasinea, vlasnika pozivnice. U drugom kolu čekaju Indijci Purav Raja i Divij Sharan.

Baker i Mektić doživjeli su rani poraz u ogledu s Australcem Samom Grothom i Šveđaninom Robertom Lindstedtom, koji su ih ispratili sa 6:3, 3:6 i 7:6(3).