Ivanišević očekuje Ćorića: Vjerujem da Umag ipak neće propustiti ni naš Borna

0
92
Goran Ivanišević Croatia Open Umag
Goran Ivanišević (fotografija: Dana Anders)

Još nas malo više od tri mjeseca dijeli od početka 28. izdanja Croatia Opena u Umagu, najstarijeg i trenutno jedinog hrvatskog ATP turnira, a prije prvih informacija o igračima koji će biti u akciji od 14. do 23. srpnja, već znamo da će uz umaški turnir ponovno biti Goran Ivanišević. Od prošle godine, središnji stadion teniskog kompleksa Stella Maris nosi Goranovo ime, a sudjelujući u ekshibicijskim mečevima i pomažući u organizaciji, Ivanišević je i dalje blizak umaškom turniru.

Goran i Umag ispisali su prvo poglavlje zajedničke priče još 1990. u premijernom izdanju turnira, kada je u hrvatskom finalu izgubio od imenjaka Prpića. Posljednjih godina veza traje s nastupima u ekshibicijama u kojima ne nedostaje zabave, a od lani i s novim imenom umaškog teniskog stadiona.

– Svi već znaju koliko je jaka moja veza s Umagom, tako da ću i ove godine dati svoj doprinos u organizaciji. Prošlogodišnje izdanje turnira nadmašilo je sva moja očekivanja. Za otvaranje turnira doveli smo Agassija u Umag. Malo je reći da je to bilo ostvarenje mog dječačkog sna, a turnir smo zatvorili pobjedom Fabija Fogninija – kazao je Ivanišević osvrćući se na proteklu sezonu i najavljujući ovogodišnje 28. izdanje.

– Mislim da je pobjeda dovoljan razlog Fabiju da nam se ponovno vrati u Umag, a vjerujem da Umag ove godine ipak neće propustiti ni naš Borna – dodao je Goran, spominjući Bornu Ćorića, koji je lani preskočio Croatia Open usmjerujući pozornost na nastupe u SAD-u, uključujući četvrtfinale Davis Cupa u Portlandu.

Goran Ivanišević Croatia Open Umag
Goran će ponovno privući puno pozornosti u Umagu (fotografija: Dana Anders)

Pripremajući se za ovogodišnji turnir, organizatori su dogovorili suradnju s novim sponzorom Triglav osiguranjem. Uza zahvalu sponzoru s kojim očekuje zajedničku proslavu jubilarnog 30. izdanja, Ronald Korotaj, direktor Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Opena, kazao je što se sprema za ovu sezonu.

– Pred nama je još jedan turnir za pamćenje, ovogodišnje ulaganje u 10-dnevni program je jedno od najvrjednijih u povijesti našeg ATP ‘eventa’ pa sam siguran sam da će i ovogodišnje izdanje oduševiti 100.000 posjetitelja koji nam se u Umag vjerno vraćaju. Iznimno sam ponosan i na nastavak ulaganja u infrastrukturu ATP stadiona Goran Ivanišević s obzirom da će u dvije godine u stadion biti uloženo ukupno pet milijuna kuna – istaknuo je Korotaj.