Horvat: Krenut ćemo u organizaciju Challengera na Šalati

0
177

Problemi uoči ovogodišnjeg turnira najavljivali su da šanse za zadržavanje PBZ Zagreb Indoorsa u glavnom hrvatskom gradu nisu velike, a u srijedu je stigla i potvrda da zagrebački Dom sportova početkom veljače više neće biti domaćin jednomu od dva hrvatska ATP turnira. Suočen s financijskim teretom kakav nosi organizacija, direktor Branimir Horvat se sa svojom ekipom okrenuo drugoj opciji, koja bi, kako je najavio, mogla zaživjeti narednog proljeća.

Glavni hrvatski grad je nekoliko godina živio sa samo jednim turnirom pod ATP-evim “kišobranom”, Challengerom koji se održavao na zemljanim terenima Sportskog parka Mladost, a od iduće sezone čeka nas put u prošlost u sličnom smjeru, ali s malo drugačijom varijantom. Poslije gubitka PBZ Zagreb Indoorsa, koji seli u Sofiju, direktor Branimir Horvat otkrio je plan koji bi trebao zaživjeti narednog proljeća.

– U dogovoru s gradonačelnikom Milanom Bandićem otkazali smo turnir koji se trebao održati početkom veljače. Krenut ćemo u organizaciju Challengera na Šalati, najvjerojatnije u svibnju – kazao je Horvat za službenu stranicu Hrvatskog teniskog saveza.

Predvođena direktorom, ekipa koja se bavila organizacijom zagrebačkog Indoorsa bi se, tako, trebala usmjeriti na posao u pripremi novog turnira, koji će podsjetiti na nekadašnji Zagreb Open. Turnir na zagrebačkoj Mladosti imao je 16 izdanja, s tradicijom koja je trajala od 1996. do 2011. godine, a najavljeni Challenger na Šalati trebao bi poslužiti za njezino oživljavanje na drugom mjestu, u užem središtu glavnog hrvatskog grada.