Halep u drugom pariškom finalu, Ostapenko jača u dvoboju slavljenica

0
21
Simona Halep
Simona Halep (fotografija: Dana Anders)

Simona Halep i Jelena Ostapenko odlučivat će o ovogodišnjoj pobjednici Roland Garrosa. Trećepostavljena Halep izborila je finale s polufinalnih 6:4, 3:6 i 6:3 protiv druge nositeljice Karoline Pliškove, a Ostapenko je nastavila najuspješniji niz na Grand Slam turnirima sa 7:6(4), 3:6 i 6:3 protiv 30-postavljene Timee Bacsinszky, čime je samoj sebi zasladila proslavu 20. rođendana.

Treća nositeljica iz Rumunjske će drugi put u karijeri igrati u finalu Grand Slam turnira, ujedno i drugi put na pariškoj zemlji, nakon što je jednako daleko stigla i 2014. godine. Mlada Latvijka se, pak, pobrinula za idealno rođendansko slavlje, a istovremeno je pokvarila proslavu švicarskoj suparnici Bacsinszky, koja je danas napunila 28 godina.

Halep i Ostapenko će u subotnjem završnom meču turnira prvi put ići jedna na drugu. Rumunjka će se u finalu nadati koraku više nego ’14., kada je u finalu izgubila od Marije Šarapove, a imat će i dodatni motiv. Dođe li do pariške “krune”, bila bi nagrađena skokom na prvo mjesto na svijetu prvi put u karijeri.

Jelena Ostapenko
Ostapenko korak do prve titule na Touru (fotografija: Dana Anders)

Mlada Latvijka će protiv Halep biti u lovu na svoj prvi naslov na WTA razini. Ostapenko je do sada tri puta gubila u finalima, a s obzirom na veličinu meča koji je čeka u subotu, u Parizu će imati dodatni motiv, ali i uteg na leđima.

Roland Garros, tenisačice, polufinale:
Ostapenko (Latvija) – Bacsinszky (Švicarska, 30) 7:6(4), 3:6, 6:3
Halep (Rumunjska, 3) – Ka. Pliškova (Češka, 2) 6:4, 3:6, 6:3