Halep i slavljenica Cibulkova dominirale polufinalom

0
3
Simona Halep
Simona Halep (fotografija: Dana Anders)

Polufinalni dan WTA turnira iz kategorije Premier Mandatory na zemlji Madrida nije donio puno borbe. Dominika Cibulkova zasladila je proslavu 27. rođendana sa 6:1 i 6:1 protiv 19-godišnje američke kvalifikantice Louise Chirico, a šesta nositeljica Simona Halep izborila je svoje drugo madridsko finale sa 6:2 i 6:0 protiv Samanthe Stosur.

Slovačka rođendanska slavljenica u subotu će biti u akciji u svojem 14. finalu u karijeri na Touru, prvom na Premier Mandatory turnirima. Za razliku od Cibulkove, Halep pamti finale Madrida iz pretprošle godine, kada ju je na završnoj prepreci zaustavila Marija Šarapova. Vodeća rumunjska igračica dohvatila je svoje jubilarno 20. finale na WTA razini.

Cibulkova je u petak uvjerljivo započela ogled s mladom američkom suparnicom, a poslije otvaranja s 5:0, više se nije osvrtala. Chirico nije imala veću šansu.

– Znam što želim odigrati i po to sam i išla na početku meča. Nisam čekala da se na terenu dogodi bilo što drugo – opisala je Slovakinja vlastiti agresivni pristup u ranoj fazi dvoboja, kada je najavila tinejdžerici što je čeka.

Večernji polufinalni ogled bio je podjednako jednosmjeran. Stosur se držala do 2:2, ali nakon što je Halep došla do prvog ‘breaka’ u meču, 32-godišnja Australka u nastavku više nije uzela ni gem.

Halep je dohvatila svoje prvo ovogodišnje finale, prekidajući sušu koja je trajala od prošlog kolovoza, kada je stigla do završnog meča u Cincinnatiju i na toj prepreci izgubila od Serene Williams. Rumunjka će se u subotnjem ogledu s Cibulkovom nadati popravljanju stanja u njihovu međusobnom omjeru, trenutno s 3-1 u korist 27-godišnje Slovakinje.