Video: Franko i Nikola uljepšali uzbudljivi osječki vikend

0
34
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Iako Hrvatska nije priredila iznenađenje protiv Španjolske u prvom Davis Cupa, tri dana tenisa na tvrdoj podlozi osječke dvorane Gradski vrt prošla su s puno prilike za veselje domaćih navijača. Gosti su prošli dalje, ali tribine Gradskog vrta nagradile su hrvatsku momčad skandiranjem i pjesmom zbog toga što su držali Španjolsku “na iglama”, s odlukom o pobjedniku tek u petom meču vikenda.

Hrvatski aduti nisu osigurali prolazak dalje, ali ostavili su trag uz igru koju su pokazali u Osijeku.

Zajedno s Marinom Draganjom, Nikola Mektić u subotu je ostavio Feliciana i Marca Lopeza praznih ruku. Za slavlje protiv lanjskih pobjednika Roland Garrosa trebalo je pet setova, a pobjedu su začinili voleji poput mekanog za koji se pobrinuo Nikola – ostavljajući Marca Lopeza bez odgovora, samo s pljeskom za lijepi potez.

Franko Škugor u petak je bio sjajan u pobjedi nad Pablom Carrenom Bustom, a iako u nedjelju nije došao do iznenađenja protiv Roberta Bautiste Aguta, i u tom meču pokazao je koliko je bio opasan za Španjolce tijekom vikenda u Osijeku.

Tražite li rješenje za nepoznanicu kako probiti čvrstog Bautistu Aguta, odgovor bi mogao izgledati nekako ovako.

Nije išlo do kraja, ali s dvije pobjede i s puno lijepih poteza tijekom osječka tri dana, hrvatski aduti nisu dočekali završetak vikenda s puno tuge.