Federer traži deveti naslov, Zverev čeka na završnom koraku

0
24
Roger Federer
Roger Federer (fotografija: Dana Anders)

Roger Federer i Alexander Zverev odlučivat će o ovogodišnjem pobjedniku Gerry Weber Opena, ATP turnira iz serije 500 u Halleu. Prvopostavljeni veliki Švicarac došao je korak do svoje devete titule na njemačkoj travi s polufinalnih 6:4 i 7:6(5) protiv Rusa Karena Hačanova, dok je četvrti nositelj Zverev razveselio domaće ljubitelje tenisa s 4:6, 6:4 i 6:3 protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Federer će u nedjelju biti u akciji u svojem 11. finalu u Halleu. Zverev je, pak, ponovio prošlogodišnji doseg. Lani se probio do završnice turnira, ali nije dohvatio naslov, s neočekivanim porazom od Floriana Mayera u finalnom sudaru dvojice njemačkih aduta.

Mladi njemački igrač, koji je u travnju proslavio 20. rođendan, tražit će reprizu polufinala iz prošle sezone, kada je slomio Federera u tri seta. Bila mu je to prva pobjeda nad švicarskim velikanom, protiv kojeg ima 1-1 u međusobnom omjeru. Federer je do svoje pobjede također došao lani, na Masters 1000 turniru na zemlji Rima, s prolaskom sa 6:3 i 7:5 u drugom kolu.

Alexander Zverev
Zverev ponovno u finalu Hallea, može li korak dalje nego lani? (Fotografija: Dana Anders)

ATP Halle, polufinale:
Federer (Švicarska, 1) – Hačanov (Rusija) 6:4, 7:6(5)
A. Zverev (Njemačka, 4) – Gasquet (Francuska) 4:6, 6:4, 6:3