Fantastični Nadal 10. put najbolji na pariškoj zemlji!

0
21
Rafael Nadal
Rafael Nadal (fotografija: Dana Anders)

Rafael Nadal dohvatio je svoj 10. naslov u Roland Garrosu, sveukupno 15. u karijeri na Grand Slam turnirima! Kralj zemlje je u lovu na desetku u glavnom francuskom gradu u finalu sa 6:2, 6:3 i 6:1 bio jači od Stana Wawrinke, protiv kojeg je zaključio ovogodišnji pariški pohod bez ijednog izgubljenog seta.

Sa sedam uvjerljivih pobjeda na putu do 10. titule na pariškom Grand Slam turniru, veliki Španjolac okrunio je izvrsnu sezonu na podlozi koju najviše voli. Nadal je u Parizu zaokružio ovogodišnji zemljaški učinak na 24-1, s naslovima u Monte Carlu, Barceloni, Madridu i sada i u Roland Garrosu na tom putu.

Tražeći svoju prvu titulu na Grand Slam turnirima poslije 2014. godine, kada je deveti put slavio na pariškoj zemlji, Nadal je u finalu ostavio Wawrinku bez puno šansi. Trećepostavljeni Švicarac pao je poslije dva sata i pet minuta igre, sa Španjolčevim prolaskom s dva ‘breaka’ u prvom, jednim u drugom i još tri u posljednjem setu.

Rafael Nadal
Oduševljenje nakon posljednjeg poena (fotografija: Dana Anders)

Wawrinka nije mogao puno u gemovima na Nadalovu servisu. Švicarac je imao samo jednu ‘break’-loptu u meču, koju je kralj zemlje izvukao kod 1:1 u prvom setu.

Stan Wawrinka i Rafael Nadal
Wawrinka s drugom nagradom, Nadal 10. put s pariškim trofejem (fotografija: Dana Anders)

Deseterostruki pobjednik Roland Garrosa je ovogodišnjim naslovom popravio omjer pobjeda i poraza na pariškoj zemlji na 79-2, s jedina dva izgubljena meča 2009. u osmini finala protiv Robina Söderlinga i preklani u četvrtfinalu protiv Novaka Đokovića. Jubilarna titula na Grand Slam turniru u glavnom francuskom gradu sveukupno mu je 73. u karijeri na ATP razini, četvrta u ovoj sezoni, u kojoj je već bio u jednom finalu na četiri najveća, s porazom od Rogera Federera krajem siječnja na Australian Openu.

Rafael Nadal
Kralj zemlje slavi parišku desetku (fotografija: Dana Anders)

Nadal je u Melbourneu najavio da je ponovno spreman za veliki rezultat. Poslije sjajne serije na njegovoj najdražoj podlozi, nagrada će biti i skok na drugo mjesto na svijetu, na kojem će se naći u ponedjeljak, gledajući u leđa jedino prvoplasiranom Andyju Murrayu.

Roland Garros, tenisači, finale:
Nadal (Španjolska, 4) – Wawrinka (Švicarska, 3) 6:2, 6:3, 6:1