Fantastični dan Lučić-Baroni, Mirjana izbacila treću na svijetu!

0
115
Mirjana Lučić-Baroni
Mirjana Lučić-Baroni (fotografija: Dana Anders)

Mirjana Lučić-Baroni se prvi put u karijeri probila u treće kolo Australian Opena. Za taj doseg, Mirjana je na drugoj prepreci u ždrijebu pokazala više od treće nositeljice Agnieszke Radwanske, treće tenisačice svijeta, koju je za malo više od sat vremena igre nadjačala sa 6:3 i 6:2.

Na putu do zvučne pobjede, 34-godišnja hrvatska igračica prošla je prave probleme jedino u ranoj fazi oba seta. U prvoj dionici ispustila je ‘break’ prednosti stečen u prvom gemu, ali potom se vratila na uspješniji put ‘breakom’ za vodstvo od 2:1, a zatim i oduzimanjem suparničina servisa u dugom gemu pri zaostatku Radwanske od 5:3.

U drugom setu Poljakinja je krenula s 2:0, ali Mirjana ju je do kraja meča ostavila na nuli. Poljakinja je u nastavku pala s tri izgubljena gema na servisu, dok je Lučić-Baroni najzahtjevniji izazov prošla kod 2:2, kada je držala nakon 30:40.

Poslije vrlo upečatljivog nastupa, začinjenog s 33 ‘winnera’ i samo 20 neforsiranih pogrešaka, Mirjana će na sljedećoj prepreci u singlu u subotu dočekati Grkinju Mariju Sakkari (94.). Vodeća grčka tenisačica je u drugom kolu također priredila iznenađenje, sa 7:5, 4:6 i 6:1 protiv 28-postavljene Francuskinje Alize Cornet, finalistice Brisbanea s početka sezone.

Australian Open, tenisačice, drugo kolo:
Lučić-Baroni (Hrvatska) – A. Radwanska (Poljska, 3) 6:3, 6:2