Džumhurov drugi korak u Umagu, preokretom do četvrtfinala

0
31
Damir Džumhur
Damir Džumhur (fotografija: Dana Anders)

Poslije prolaska kraj petog nositelja Nicolasa Almagra u prvom kolu, Damir Džumhur i dalje uživa na Konzum Croatia Openu u Umagu. Vodeći bosanskohercegovački tenisač dohvatio je četvrtfinale jedinog hrvatskog ATP turnira s 4:6, 6:1 i 6:2 protiv Talijana Thomasa Fabbiana, koji na startu nije imao težak posao u ogledu s bolešću i iscrpljenošću pogođenim Frankom Škugorom.

Dan nakon što mu je 28-godišnji Šibenčanin predao pri zaostatku od 6:0 i 4:1, talijanski igrač nije mogao preko prvog reketa Bosne i Hercegovine. Džumhur je izborio svoje drugo ovogodišnje četvrtfinale na Touru, poslije proboja među posljednju osmoricu potkraj travnja na zemlji Istanbula, a na idućoj prepreci čeka ga četvrtopostavljeni Talijan Fabio Fognini.

Četvrti nositelj i umaški finalist iz 2013. godine bio je slobodan na startu, a u prvom ovotjednom nastupu na terenima Stella Marisa proslavio je 6:4 i 6:1 protiv Argentinca Renza Oliva.

U srijedu su se u četvrtfinale probili i trećepostavljeni Francuz Jeremy Chardy i Argentinac Carlos Berlocq. Chardy je prepustio svega dva gema srpskom kvalifikantu Nikoli Čačiću, kojega je nakon 44 minute ispratio sa 6:2 i 6:0. Berlocq je prošao predajom osmopostavljenog Čeha Jirija Veselog pri zaostatku od 7:5 i 3:0.

Konzum Croatia Open, osmina finala:
Fognini (Italija, 4) – Olivo (Argentina) 6:4, 6:1
Džumhur (BiH) – Fabbiano (Italija) 4:6, 6:1, 6:2
Berlocq (Argentina) – Vesely (Češka, 8) 7:5, 3:0, predaja Veselog
Chardy (Francuska, 3) – Čačić (Srbija, Q) 6:2, 6:0