Dvije hrvatske kombinacije i Škugor u četvrtfinalu parova

0
9
Franko Škugor
Franko Škugor (fotografija: Dana Anders)

Treći dan glavnog turnira Konzum Croatia Opena u Umagu bio je uspješan trima parovima s hrvatskim tenisačima. U četvrtfinale su se probile hrvatske kombinacije Tomislav Draganja/Nino Serdarušić i Nikola Mektić/Antonio Šančić, a do pobjede je došao i Franko Škugor, koji je zaigrao u suradnji sa svojim suparnikom iz prvog kola singla.

Nakon što je u utorak navečer u drugom setu predao Thomasu Fabbianu zbog viroze i iscrpljenosti, Škugor je dan kasnije bio dovoljno oporavljen za startni izazov u parovima upravo s Fabbianom. Talijansko-hrvatski dvojac došao je do četvrtfinala s 2:6, 6:4 i 10:5 protiv trećih nositelja, Slovaka Andreja Martina i Čileanca Hansa Podlipnik-Castilla.

Fabbiano i Škugor će se u lovu na polufinale sresti s britansko-bosanskohercegovačkim parom Aljaž Bedene/Damir Džumhur.

Tomislav Draganja i Nino Serdarušić prošli su prvo kolo bez borbe, predajom češkog dvojca Roman Jebavy/Jiri Vesely zbog ozljede lijevog ramena Veselog, koja ga je natjerala na predaju i u singlu. Hrvatskom paru s pozivnicom će sljedeći izazov biti četvrtfinale protiv Slovaka Martina Kližana i Španjolca Davida Marrera.

Četvrti nositelji Nikola Mektić i Antonio Šančić su za 47 minuta sa 6:0 i 6:2 “isprašili” Rusa Tejmuraza Gabašvilija i 43-godišnjeg Indijca Leandera Paesa, velikana u konkurenciji parova. Nikoli i Antoniju će u četvrtfinalu na putu biti argentinsko-urugvajski dvojac Carlos Berlocq/Pablo Cuevas.

Konzum Croatia Open, parovi, prvo kolo:
T. Draganja/Serdarušić (Hrvatska, WC) – Jebavy/Vesely (Češka) predaja Jebavog i Veselog
Fabbiano/Škugor (Italija/Hrvatska) – Martin/Podlipnik-Castillo (Slovačka/Čile, 3) 2:6, 6:4, 10:5
Mektić/Šančić (Hrvatska, 4) – Gabašvili/Paes (Rusija/Indija) 6:0, 6:2