Draganja: Nismo posebno iznenađeni, znali smo da se možemo nositi s njima

0
86
Marin Draganja i Nikola Mektić
Marin Draganja i Nikola Mektić (fotografija: HTS/Mario Ćužić)

Marin Draganja i Nikola Mektić pobrinuli su se za jako lijepu hrvatsku subotu u ogledu sa Španjolskom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. U svojem prvom zajedničkom nastupu u ovom natjecanju, Marin i Nikola su u Osijeku nadjačali Feliciana i Marca Lopeza, prošlogodišnje pobjednike Roland Garrosa, nastavljajući uspješni niz hrvatskih parova u Davis Cupu.

Uoči ovogodišnjeg prvog kola, Hrvatska se mogla pohvaliti s pet uzastopnih pobjeda u parovima, svaki put s Ivanom Dodigom i dva puta u Ivanovoj suradnji s Frankom Škugorom, a tri puta s Marinom Čilićem. S druge strane mreže najčešće su bile kombinacije iz svjetskog vrha, tako je bilo i ovom prilikom, ali bez obzira na kvalitetu suparnika, Draganja i Mektić produžili su pobjedničku tradiciju.

Iako su dvojica Lopeza vrlo iskusni, dobro uigrani i kvalitetni, Marin je istaknuo kako je prije početka meča postojala vjera u uspjeh.

– Do sada nismo igrali puno, ali ispalo je da igramo jako dobro zajedno. Nismo posebno iznenađeni, znali smo i prije ovog meča da se možemo nositi s njima bez puno problema. Uz publiku i uz dobro pripremljeni meč, znali smo da imamo šansu – osvrnuo se Draganja.

Tijekom gotovo četiri i pol sata na terenu bilo je puno uspona i padova, ali hrvatski par zadržao je mirnoću cijelo vrijeme.

– Skoro uopće nismo bili napeti tijekom pet setova. Atmosfera je bila fantastična, igrali smo dosta dobro, uživali smo svih pet setova – opisao je Marin, spominjući da mu je ova pobjeda među najdražima u karijeri.

– Uz par osvojenih turnira i finala, ipak je posebno pred ovoliko ljudi i ovakvom publikom napraviti po renkingu lagano iznenađenje. Super je osjećaj.

Pobjednici Roland Garrosa kao veliki ‘skalp’

Marin Draganja i Nikola Mektić
Proslava sjajne osječke subote (fotografija: HTS/Mario Ćužić)

Nikola Mektić također je u prvi plan stavio vjeru u pobjedu, a vjera je vukla prema slavlju protiv favoriziranog španjolskog dvojca.

– Pobjednici Roland Garrosa su stvarno dobar ‘skalp’ s obzirom na moju dosadašnju karijeru. Mislim da mi je pomogao Australian Open i igra protiv najboljih, to mi je dodatno dokazalo da vrijedim i da mogu pobjeđivati ovakve igrače – kazao je Nikola, koji se nedavno u Melbourneu probio do osmine finala u suradnji s Amerikancem Brianom Bakerom.

Na tvrdoj podlozi osječke dvorane Gradski vrt nije nedostajalo uzbuđenja.

– Bio je prilično egal-meč, s ‘breakovima’ na obje strane, tri puta 7:6 u prva tri seta, tu je sve jasno. Malo smo stali u četvrtom setu, ali smo se nevjerojatno podignuli u petom, ne znam otkuda smo izvukli energiju. Prvi ‘break’ nam je možda dao dodatnu energiju da se dignemo i vjerujemo da to možemo – zaključio je Nikola, jedan od dvojice hrvatskih junaka subotnjeg meča.