Dodigu pobjeda i poraz, Lučić-Baroni i Njemica ispale

0
69
Sania Mirza i Ivan Dodig
Sania Mirza i Ivan Dodig (fotografija: Peter Figura, Canada)

Ivan Dodig prošao je i dobro i loše u programu devetog dana Australian Opena. Ivan je izborio četvrtfinale mješovitih parova, u kojima igra u drugopostavljenoj kombinaciji s Indijkom Sanijom Mirzom, dok je u četvrtfinalu muških parova doživio poraz u suradnji sa Španjolcem Marcelom Granollersom, u ulozi devetih nositelja turnira.

Mirza i Dodig probili su se u četvrtfinale ‘miksa’ s 2:6, 6:3 i 10:6 protiv kinesko-austrijskog para Saisai Zheng/Alexander Peya. U lovu na polufinale čekaju ih Kanađanka Gabriela Dabrowski i Indijac Rohan Bopanna, koji su prošli osminu finala sa 6:4, 5:7 i 10:3 protiv petih nositelja, Yung-Jan Chan s Kineskog Tajpeha i Poljaka Lukasza Kubota.

Ivan u utorak nije bio jednako uspješan u suradnji s Granollersom. Deveti nositelji pali su u četvrtfinalu, sa 7:6(5), 5:7 i 6:4 u korist trećepostavljenih američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana, koji su dan ranije u osmini finala bili jači od američko-hrvatskog dvojca Brian Baker/Nikola Mektić.

Lučić-Baroni bez polufinala parova (fotografija: Dana Anders)

Prije sudara s Karolinom Pliškovom u četvrtfinalu singla, Mirjana Lučić-Baroni bila je na terenu u četvrtfinalu parova, uz poraz u kombinaciji s njemačkom predstavnicom Andreom Petković. Japanke Eri Hozumi i Miyu Kato nadjačale su hrvatsko-njemački dvojac sa 6:3 i 6:3.

Darija Jurak i Nizozemac Jean-Julien Rojer nisu došli do četvrtfinala mješovitih parova. Australska kombinacija Samantha Stosur/Sam Groth ih je u osmini finala zaustavila sa 7:6(6) i 7:5.

Australian Open, tenisači, parovi, četvrtfinale:
B. Bryan/M. Bryan (SAD, 3) – Dodig/Granollers (Hrvatska/Španjolska, 9) 7:6(5), 5:7, 6:4

Tenisačice, parovi, četvrtfinale:
Hozumi/Kato (Japan) – Lučić-Baroni/Petković (Hrvatska/Njemačka) 6:3, 6:3

Mješoviti parovi, osmina finala:
Stosur/Groth (Australija) – Jurak/Rojer (Hrvatska/Nizozemska) 7:6(6), 7:5
Mirza/Dodig (Indija/Hrvatska, 2) – S. Zheng/Peya (Kina/Austrija) 2:6, 6:3, 10:6