Dodig: Ždrijeb se otvorio, pokušat ćemo to što bolje iskoristiti

0
43
Ivan Dodig
Ivan Dodig (fotografija: Dana Anders)

Ivan Dodig i Marcel Granollers još uvijek su bez pogrešnog koraka u svojem prvom zajedničkom nastupu u Roland Garrosu. Hrvatsko-španjolski par probio se u četvrtfinale na pariškoj zemlji pobjedom nad nizozemsko-rumunjskom kombinacijom Jean-Julien Rojer/Horia Tecau, a nakon prolaska dalje, Ivan je spomenuo priliku za veliki rezultat u nastavku turnira.

Sedmopostavljeni hrvatsko-španjolski dvojac nalazi se u gornjoj polovici ždrijeba, u kojoj su ispali svi bolje rangirani parovi. U tom dijelu turnirskog kostura već su se oprostili prvi nositelji Henri Kontinen i John Peers, četvrtopostavljeni Lukasz Kubot i Marcelo Melo, kao i šesti nositelji Feliciano i Marc Lopez, koji su branili naslov.

– Opet smo Marcel i ja odigrali odličan meč, pobijedili smo vrlo dobar par koji je u svjetskom vrhu već nekoliko godina – kazao je Ivan nakon slavlja protiv Rojera i Tecaua u osmini finala.

Marcel Granollers i Ivan Dodig
Hrvatsko-španjolski par među posljednjih osam (fotografija: Dana Anders)

– Iako više nema lakih suparnika, ždrijeb nam se sada otvorio, glavni smo nositelji u u toj gornjoj polovici i i pokušat ćemo to što bolje iskoristiti i napraviti pravi rezultat u Parizu – dodao je hrvatski adut.

Ivan Dodig
Dodig cilja na veliki rezultat u Parizu (fotografija: Dana Anders)

Dodig i Granollers još ne znaju svoje sljedeće suparnike. Ogled američko-novozelandskog dvojca Ryan Harrison/Michael Venus i indijskog para Purav Raja/Divij Sharan prekinut je zbog kiše nedugo nakon početka, pri 2:1 u korist Harrisona i Venusa u prvom setu. Nastavak je u nedjelju, a pobjednici će u četvrtfinalu ići na sedmopostavljenu hrvatsko-španjolsku kombinaciju.