Dodig slavio i u ‘miksu’, s Indijkom jači od Jurak i Pavića

0
25
Ivan Dodig
Ivan Dodig (fotografija: Dana Anders)

Ivan Dodig imao je dvostruko uspješni dan u Roland Garrosu. Nakon pobjede u suradnji s Marcelom Granollersom u drugom kolu muških parova, slavio je i s Indijkom Sanijom Mirzom na početku natjecanja u mješovitim parovima, sa 7:5 i 6:3 protiv hrvatske kombinacije Darija Jurak/Mate Pavić.

Prolaskom kraj Jurak i Pavića, drugopostavljeni Mirza i Dodig napravili su prvi korak u potrazi za reprizom lanjskog finala na pariškom Grand Slam turniru. Indijsko-hrvatskoj kombinaciji će sljedeći izazov biti osmina finala protiv Ukrajinke Eline Svitoline i Novozelanđanina Artema Sitaka.

Podsjetimo, Ivan je ranije u petak u muškim parovima s Granollersom bio uvjerljiv protiv Maleka Jazirija i Andreasa Seppija.

Nikola Mektić nije prošao prvo kolo mješovitih parova. Igrajući s australskom predstavnicom Anastasijom Rodionovom, Nikola je na startu bio praznih ruku protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez i Brazilca Marcela Demolinera, koji su slavili sa 7:5 i 6:2.

Andrea Petković i Mirjana Lučić-Baroni
Petković i Lučić-Baroni predale nakon uvjerljivog prvog seta (fotografija: Dana Anders)

Mirjana Lučić-Baroni i Njemica Andrea Petković ispale su u drugom kolu ženskih parova. Hrvatsko-njemačka kombinacija predala je nakon prolaska prvim setom protiv australsko-ruske kombinacije Daria Gavrilova/Anastasija Pavljučenkova. Kraj se dogodio pri 6:2 u korist Lučić-Baroni i Petković, a razlog predaje bili su Mirjanini problemi s ozljedama s kojima je stigla u Pariz, mučeći se s bolnim ramenom i listom noge.

Roland Garros, tenisačice, parovi, drugo kolo:
Gavrilova/Pavljučenkova (Australija/Rusija) – Lučić-Baroni/Petković (Hrvatska/Njemačka) 2:6, predaja Lučić-Baroni i Petković

Mješoviti parovi, prvo kolo:
Martinez Sanchez/Demoliner (Španjolska/Brazil) – An. Rodionova/Mektić (Australija/Hrvatska) 7:5, 6:2
Mirza/Dodig (Indija/Hrvatska, 2) – Jurak/M. Pavić (Hrvatska) 7:5, 6:3