Dodig i Granollers u četvrtfinalu, Bryani zaustavili Mektića i Amerikanca

0
46
Ivan Dodig
Ivan Dodig (fotografija: Dana Anders)

Ivan Dodig i Marcel Granollers izborili su veliki rezultat na svojem prvom zajedničkom turniru. Devetopostavljeni hrvatsko-španjolski dvojac probio se u četvrtfinale parova na Australian Openu sa 7:6(5) i 7:6(5) protiv sedmih nositelja, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, s kojim je Ivan imao dugu i uspješnu suradnju do završetka protekle sezone.

Dodig i Granollers pronašli su put do pobjede nakon nekoliko zahtjevnih izazova. U prvom setu nadoknadili su minus od 5:3 u ‘tie-breaku’, dok su u drugoj dionici dostigli ‘break’ zaostatka, vraćajući se nakon što je poljsko-brazilski par vodio s 3:1. Pored toga, Kubot i Melo imali su priliku i u drugom ‘tie-breaku’, u kojem su u rukama držali 4:2, ali u nastavku su osvojili još samo jedan poen.

Devetopostavljena hrvatsko-španjolska kombinacija će se u četvrtfinalu sresti s trećim nositeljima, američkim blizancima Bobom i Mikeom Bryanom. Bob i Mike prošli su osminu finala sa 6:3 i 7:6(11) protiv Nikole Mektića i Amerikanca Briana Bakera, sprječavajući rasplet kojim bismo dobili sigurnog hrvatskog polufinalista u konkurenciji parova.

Braća Bryan prošla su prvim setom uz ‘break’ u osmom gemu, za vodstvo od 5:3, dok su u drugoj dionici pronašli put u maratonskom ‘tie-breaku’ u kojem su izvukli dvije nepovezane set-lopte, obje na vlastitu servisu. Kraj priče dogodio se na petoj meč-lopti američkog bratskog dvojca.

Australian Open, tenisači, parovi, osmina finala:
Dodig/Granollers (Hrvatska/Španjolska, 9) – Kubot/Melo (Poljska/Brazil, 7) 7:6(5), 7:6(5)
B. Bryan/M. Bryan (SAD, 3) – Baker/Mektić (SAD/Hrvatska) 6:3, 7:6(11)