Dodig i Granollers izbacili prve nositelje, napad na rimski naslov!

0
36
Ivan Dodig
Ivan Dodig (fotografija: Dana Anders)

Ivan Dodig i Marcel Granollers izborili su finale Masters 1000 turnira u Rimu! Osmopostavljeni hrvatsko-španjolski par je u polufinalu na zemljanoj podlozi glavnog talijanskog grada sa 6:3 i 6:3 bio bolji od prvih nositelja, Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa, uz prolazak s dva ‘breaka’ u prvom i još jednim u drugom setu.

Dodig i Granollers obavili su posao bez gubitka gema na servisu, sa spašene sve četiri ‘break’-lopte s kojima su bili suočeni u meču.

Hrvatsko-španjolski dvojac će u nedjelju biti u akciji u svojem drugom zajedničkom finalu i borit će se za drugi naslov, poslije slavlja u veljači na dvoranskoj tvrdoj podlozi Rotterdama. U Rimu će u završnom meču turnira s druge strane mreže biti jači iz drugog polufinalnog ogleda. Za ulazak u finale borit će se četvrtopostavljeni francuski dvojac Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut i drugi nositelji, američki blizanci Bob i Mike Bryan.

Ivan će u Rimu igrati u svojem 18. finalu u parovima na Touru, a pokušat će doći do osme titule, pete na Masters 1000 turnirima. Dosadašnja četiri naslova na Masters 1000 razini osvojio je u suradnji s Brazilcem Marcelom Melom, s kojim je igrao do završetka prošle sezone.

ATP Masters 1000 Rim, parovi, polufinale:
Dodig/Granollers (Hrvatska/Španjolska, 8) – Kontinen/Peers (Finska/Australija, 1) 6:3, 6:3