Dodig: Dogovorili smo se da ćemo pokušati ponoviti 2005., nadam se da ćemo ispuniti cilj

0
41
Ivan Dodig, Željko Krajan
Ivan Dodig i Željko Krajan (fotografija: Dana Anders)

Uz Marina Čilića i Bornu Ćorića u singlu, Hrvatska će se ovoga vikenda u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Belgiji moći osloniti i na par u kojemu će važnu ulogu imati Ivan Dodig. U najavi izazova koji čeka izabranike Željka Krajana od petka do nedjelje na dvoranskoj zemlji Liegea, Dodig se pozabavio i širom slikom, ističući da je hrvatska reprezentacija u punom sastavu dovoljno snažna za osvajanje ovoga natjecanja.

Belgija će biti zahtjevni suparnik, riječ je o momčadi koja je lani bila finalist Davis Cupa i ima ulogu domaćina u ovom susretu, ali Hrvatska s puno samopouzdanja čeka prvi ovogodišnji nastup u Svjetskoj skupini. Ambicije u hrvatskom taboru podcrtao je i Ivan Dodig, s uvjerenjem u kvalitetu koju ova momčad ima.

– Oni imaju Goffina koji igra odlično i nadaju se da će on uzeti dva poena, a parovi su uvijek otvoreni. No, mislim da smo mi prvi puta nakon dosta vremena u punom sastavu i moramo biti pozitivni, nadati se da će sve biti u redu. Mogu reći da smo blagi favoriti, ali to je samo na papiru, trebamo odigrati na terenu, pokazati da smo spremni i nadam se da ćemo uspjeti proći prvo kolo – najavio je Dodig.

Ivan će biti u akciji u subotnjem meču parova, u kojemu se očekuje suradnja s Marinom Draganjom, a riječ je o susretu koji u Davis Cupu uvijek ima težinu.

– Kroz puno godina i natjecanja može se vidjeti da su u Davis Cupu parovi jedan od bitnijih bodova za svaki tim. Sreća je da generalno imamo jako dobru ekipu i da parovi mogu biti prevaga na našu stranu – smatra 31-godišnji hrvatski adut.

– U subotu ćemo mi sigurno biti favoriti. Tkogod da igra, sigurno je da smo na papiru bolji tim, ali u Davis Cupu je sve nepredvidljivo. Igramo u gostima, ali moramo biti spremni i nadati se tom bodu koji će sigurno biti od velikog značaja u ovom meču – dodao je Dodig.

Ambicija je ponavljanje naslova iz 2005.

Fotografija: Dana Anders
Postavljeni cilj je ponavljanje titule iz 2005. godine (fotografija: Dana Anders)

Hrvatska je prije nešto više od 10 godina osvojila naslov u Davis Cupu, a Ivan vjeruje da je sadašnja momčad dovoljno kvalitetna za reprizu puta zaključenog u prosincu 2005. pobjedom u finalu protiv Slovačke u Bratislavi.

– Dobra je stvar da smo kompletni, nadam se da ćemo ove godine svi biti zdravi i da ćemo igrati u najboljem mogućem sastavu, što je prvi prioritet. Nadam se da možemo ovdje krenuti s pobjedom, što je jako bitno za Davis Cup – kazao je 31-godišnjak iz Međugorja.

– Mislim da će ovaj i sljedeći meč biti od velikog značaja za nas jer oba meča igramo u gostima. Ako bismo to uspjeli proći, onda je već sve moguće, imali bismo velike šanse igrati doma i onda bismo sigurno bili opasniji pred našom domaćom publikom – nastavio je Ivan.

– Uz malo sreće, sve je moguće. Mislim da imamo odličan tim, s Marinom i Bornom, a sada imamo i puno bolji par na koji možemo računati. Dogovorili smo se da ćemo probati ponoviti 2005. godinu, nadam se da ćemo ispuniti cilj, možda ne u ovoj ili sljedećoj godini, ali siguran sam da imamo tim koji je sposoban to napraviti – zaključio je Dodig uoči susreta u Belgiji.