Dobar početak u Rusiji, Konjuh preokretom do Halep

0
61
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh bila je uspješna u prvom kolu WTA turnira na dvoranskoj tvrdoj podlozi Sankt Peterburga, s nagradnim fondom od 776 tisuća američkih dolara. Ana je na startu s 1:6, 6:3 i 6:2 nadjačala Rumunjku Monicu Niculescu, 35. tenisačicu svijeta, a u osmini finala čeka je sudar sa zvučnijom rumunjskom suparnicom, prvom nositeljicom Simonom Halep, koja je bila slobodna na startu.

Prolaskom kraj Niculescu, 19-godišnja Dubrovčanka slavila je u svojem prvom meču otkako je na vlastitoj službenoj internetskoj stranici obznanila prekid suradnje s Goranom Prpićem, s kojim je radila kratko, s objavom o zajedničkom početku prije samo dva mjeseca. Ana je trenutno u potrazi za novim trenerom, a dok ga ne pronađe, prvi korak u Rusiji prošao joj je po željama, uz preokret poslije seta i ‘breaka’ zaostatka.

Niculescu je u rukama imala vodstvo od 6:1 i 1:0 sa servisom, ali poslije preokreta Konjuh u drugom setu, stvari su brzo pobjegle iz Rumunjkina domašaja u odlučujućoj dionici meča.

Ana je drugi put pokazala više od 29-godišnje rumunjske tenisačice, koju pamti po pobjedi u finalu na putu do svojeg jedinog dosadašnjeg naslova na WTA Touru, preklani na travi Nottinghama, kada je u završnici turnira došla do 1:6, 6:4 i 6:2. Konjuh sada ima 2-0 protiv Niculescu, a na sljedećoj prepreci čeka je Halep, četvrta na svijetu, s kojom se do sada nije susretala.

WTA Sankt Peterburg, prvo kolo:
Konjuh (Hrvatska) – Niculescu (Rumunjska) 1:6, 6:3, 6:2