Dimitrov dočekao Nishikorija, Bautista Agut najbolji u Indiji

0
14
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov (fotografija: Dana Anders)

Grigor Dimitrov i Roberto Bautista Agut pamtit će prvi tjedan nove sezone po dolasku do naslova u Brisbaneu i Chennaiju. Dimitrov je bio najbolji na turniru u Australiji, a Bautista Agut otišao je do kraja u Indiji.

Na završetku ovogodišnjeg puta u Brisbaneu, sedmopostavljeni Bugarin proslavio je 6:2, 2:6 i 6:3 protiv trećeg nositelja Keija Nishikorija, protiv kojeg prethodno nije znao za pobjedu. Vodeći japanski tenisač bio je jači u tri njihova dosadašnja ogleda, ali Dimitrov se ovom prilikom pobrinuo za njemu sretniji rasplet.

Odlaskom do titule na tvrdoj podlozi u Australiji, prvi bugarski reket prekinuo je sušu naslova koja je trajala od lipnja 2014., kada je pozirao s trofejem na travi londonskog Queen’s Cluba. Dimitrov je te godine osvojio tri od svoje dosadašnje četiri titule na ATP Touru, činilo se da bi ih u međuvremenu moglo biti još – no, kako se pokazalo, trebalo je proći dosta vremena za petu turnirsku pobjedu.

Drugi nositelj Bautista Agut opravdao je ulogu favorita u finalu Chennaija sa 6:3 i 6:4 protiv nepostavljenog 20-godišnjeg Rusa Daniila Medvedeva, koji je prvi put stigao tako daleko na Touru. Odlaskom do kraja, 28-godišnji Španjolac napravio je korak više nego početkom 2013., kada ga je na završnoj prepreci u Indiji nadjačao Janko Tipsarević.

Bautista Agut sada u kolekciji ima pet naslova na ATP turnirima. Nedjeljnim slavljem popravio je omjer pobjeda i poraza u finalima na 5-6 u karijeri na ATP razini.