Ćorić se vraća Umagu: Obožavam igrati u Stella Marisu

0
34
Borna Ćorić
Borna Ćorić (fotografija: Dana Anders)

Ovogodišnji Croatia Open u Umagu neće proći bez jakog hrvatskog aduta. Na zemljanim terenima Stella Marisa u akciji će biti Borna Ćorić, koji je propustio prošlogodišnji turnir zbog nastupa za reprezentaciju u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa na gostovanju u SAD-u, u Portlandu.

Ćorić će u tjednu od 17. do 23. srpnja četvrti put igrati u umaškom glavnom ždrijebu. Za sada pamti dva nastupa u četvrtfinalima, 2014. protiv Fabija Fogninija, koji će ovog ljeta braniti naslov, a godinu potom protiv Roberta Bautiste Aguta. Ove sezone nadat će se barem reprizi – ili kojem koraku više.

Nakon što je lani u vrijeme Umaga bio u SAD-u, 20-godišnji Zagrepčanin istaknuo je da je sretan zbog povratka turniru koji mu je, kaže, najdraži u kalendaru ATP Toura.

– Doma sam, uvijek imam sjajnu podršku i uživam s obitelji i prijateljima. I uvjeti na terenu mi odgovaraju, zaista obožavam igrati u Stella Marisu. Zbog toga mi je prošle godine bilo posebno žao što mi reprezentativne obveze nisu dozvoljavale da dođem – rekao je Ćorić u najavi svojeg četvrtog dolaska na umašku zemlju.

Borna Ćorić
Ćorić se vraća Umagu nakon prošlogodišnje stanke (fotografija: Dana Anders)

Bornina očekivanja bit će velika, a ono što može napraviti spomenuo je i Goran Ivanišević, koji će ovog ljeta u Umagu ponovno zaigrati u ekshibicijskom meču, u društvu Pata Casha i Richarda Krajiceka, još dvojice tenisača s naslovom na travi Wimbledona.

Goran je istaknuo Ćorićev potencijal i priliku da jednog dana bude među prvih 10 na svijetu.

– Ima puno prostora za napredak i dobro je da je tako. U Umagu ga je jako teško pobijediti i zato nikome neće biti lako protiv njega. Sigurno će biti i dodatno motiviran da pred svojim navijačima ostvari dobar rezultat – rekao je Ivanišević, koji 20-godišnjeg Zagrepčanina pamti i s njime je radio još u Borninim dječačkim danima.