Ćorić se vraća u reprezentaciju, Hrvatska s jačim snagama u Kolumbiji

0
97
Borna Ćorić
Borna Ćorić (fotografija: Mario Ćužić)

Borna Ćorić bit će na raspolaganju izborniku Željku Krajanu u dolazećim izazovima hrvatske reprezentacije u Davis Cupu. Nakon što je propustio prošlogodišnje finale Svjetske skupine protiv Argentine u Zagrebu i prvo kolo protiv Španjolske u Osijeku početkom veljače, Borna je izgladio nesuglasice s izbornikom zbog kojih je nakon lanjskog finala kazao da bi igranje za reprezentaciju moglo biti “na ledu”.

Led se otopio u srijedu na sastanku u Zagrebu, na kojem je, uz Bornu i izbornika Krajana, bio i Franjo Luković, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza. Nakon razgovora, epilog je bio dogovor da 20-godišnji Zagrepčanin ponovno bude u akciji u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu u Kolumbiji, koje Hrvatsku čekaju od 15. do 17. rujna.

Podsjetimo, Bornino nezadovoljstvo bilo je izazvano izostavljanjem iz sastava za finale protiv Argentine, kada se vraćao nakon operacije koljena i nadao se povratku u momčad. Krajan ga je tada ostavio izvan hrvatskog kvarteta, spominjući da je odluka bila isključivo njegova, a Ćorić je nakon finala kazao da bi ubuduće mogao više razmišljati o vlastitom zdravlju i karijeri na ATP Touru.

HTS je otkrio rezultat zagrebačkog sastanka u priopćenju za javnost:

Nekoliko mjeseci nakon umalo osvojenog Davis Cupa, gdje nas je pratio peh ozljede koljena našeg za velike rezultate nezamjenjivog Borne Ćorića, i vrućih tonova zbog izostavljanja Ćorića iz tima koji se suprotstavio Argentini, Borna, izbornik Željko Krajan i predsjednik HTS-a Franjo Luković razgovarali su o proteklim događajima i budućoj suradnji u nastupima reprezentacije Hrvatske.

Izraženo je razumijevanje za Bornino nezadovoljstvo zbog izostavljanja iz ekipe u prošlogodišnjem finalu, ali i obostrana želja da u daljnjim nastupima naše reprezentacije Borna Ćorić da svoj doprinos, onako kako je to omogućilo dolazak do finala Davis Cupa u 2016. godini.

Očekujemo stoga da ćemo u rujanskom susretu s Kolumbijom osigurati ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa te dodatno ojačani iskustvima iz 2016., uz malo sportske sreće, već iduće godine ponovno aspirirati na osvajanje trofeja u tom natjecanju.

Marin Čilić
Čilić nije unaprijed prekrižio sezonu u reprezentaciji – hoće li igrati u Kolumbiji? (Fotografija: Dana Anders)

Hrvatska će biti u akciji u gostujućem susretu s Kolumbijom u tjednu nakon završetka US Opena. Za sada ne znamo hoće li na raspolaganju biti i Marin Čilić, koji je također propustio prvo kolo protiv Španjolske u Osijeku, ali po završetku prošle godine nije prekrižio igranje za reprezentaciju u sezoni koja traje.