Ćorić optimističan, ali i oprezan: Vidjet ćemo kako će koljeno reagirati pod opterećenjem

0
22
Borna Ćorić
Borna Ćorić (fotografija: Dana Anders)

Nekoliko dana uoči okupljanja hrvatske reprezentacije u Zadru, Borna Ćorić još uvijek se bavi bolnim desnim koljenom koje mu je glavna briga uoči polufinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv Francuske. Upala tetive koljena obilježila je Bornin završetak ljetne sjevernoameričke turneje na tvrdoj podlozi, s predajama na posljednja dva turnira na kojima je bio u akciji, u hrvatskom dvoboju s Marinom Čilićem u četvrtfinalu Cincinnatija i u prvom kolu US Opena protiv Španjolca Feliciana Lopeza.

S obzirom na to da je pred vratima veliki reprezentativni susret, a 19-godišnji Zagrepčanin nije trenirao unatrag 10-ak dana, stanje nije idealno. Ipak, Ćorić je uoči puta u Zadar ponudio i optimistični pogled.

– Planiram početi trenirati u ponedjeljak ili najkasnije u utorak. U Zadru ćemo napraviti test, vidjet ćemo kako će se ponašati tetiva koja je bila upaljena. Na snimci se vidi da je koljeno bolje i da je problem 80-90 posto saniran, ali moramo vidjeti kakva će biti reakcija pod punim opterećenjem – kazao je Borna o glavnom problemu koji ga trenutno muči.

Francuzi su također suočeni s upitnikom u sastavu. Jo-Wilfried Tsonga je ranije ovog tjedna zbog ozljede koljena prijevremeno završio dvoboj s Novakom Đokovićem u četvrtfinalu US Opena, a ako Tsonga neće moći igrati, bila bi to prilika za 22-godišnjeg Lucasa Pouillea, koji je također bio četvrtfinalist posljednjeg Grand Slam turnira sezone. Ćorić vjeruje da bi mogući Pouilleov nastup bio bolja vijest za Hrvatsku.

– Tsonga je veliko ime, ima sjajnu karijeru iza sebe. Možda nije u top-formi iako je igrao u četvrtfinalu US Opena, ali mislim da je za nas bolje kada bi igrao Pouille. Puno je mlađi, nema toliko iskustva i mogao bi biti pod pritiskom – istaknuo je Borna.

Nema žurbe s novim trenerom

U razdoblju u kojemu su mu u prvom planu bolno koljeno i terapije, Ćorić je objavio prekid suradnje s dosadašnjim trenerom Milesom Maclaganom, s kojim nije išlo kako se 19-godišnji Zagrepčanin nadao.

– Razilazili smo se u putevima kako ići prema cilju koji imam, želim dolazak u ‘Top 30’ i ‘Top 20’, a onda ću gledati i prema prvih 10 na svijetu. Bilo je napretka, ali nisam osjetio dodatni zamah, a ja sam takav da ne vidim razlog da bih nešto odugovlačio ako nisam 100 posto zadovoljan – pojasnio je Borna.

Od početka prošle sezone, Maclagan je bio treći trener s kojim je Ćorić radio. U tom su razdoblju s njime bili i Željko Krajan i Thomas Johansson, a po Borninim riječima, samo s jednim od njih trojice došlo je do prekida suradnje isključivo zato što je 19-godišnji Zagrepčanin tako htio.

Borna nije otkrio koja su dvojica imala svoje razloge za završetak zajedničkog puta, a kao što je bio slučaj s dosadašnjim trenerima, i od budućeg će htjeti potpuno posvećivanje zajedničkom cilju.

– Jedino što tražim od trenera je da bude u tome 120 posto, nisam zadovoljan ako se posveti 100 posto. Imam gorak okus ako se ja posvećujem poslu više od drugih u ekipi – pojasnio je Ćorić, priznajući da je prilično zahtjevan i da nije lako raditi s njime.

U pogledu unaprijed, Borna je otkrio da razmišlja o nekoliko opcija. Ipak, kako još nisu počeli razgovori, nije otkrio detalje tko bi mu mogao biti novi trener.

– Nemam plan, sve će se znati nakon što sjednem s nekim ljudima i vidim je li to to, kada sam sa sobom odlučim može li mi taj čovjek pomoći. Možda će to biti u 12. mjesecu ili još u ovoj sezoni, što je vrlo vjerojatno – kazao je Borna, dodajući da ne kani žuriti s odlukom o novom vođi ekipe s obzirom na to da su pri ruci i drugi s kojima može raditi na treningu.