Ćorić: Oporavak za sada ide odlično, bolje nego sam očekivao

0
31
Borna Ćorić
Borna Ćorić (ftografija: Dana Anders)

Tri tjedna nakon operacije desnog koljena, Borna Ćorić sprema se za povratak tenisu. Ozljeda je obilježila dio ljeta i završnicu sezone 19-godišnjeg Zagrepčanina, a iako još uvijek prisilno pauzira, Ćorić je optimistično najavio ono što ga čeka. Koljeno je sve bolje, a prvotna prognoza o dužem razdoblju oporavka sada se ne čini točnom.

Glavno pitanje ostaje hoće li Borna biti spreman za finale Svjetske skupine Davis Cupa protiv Argentine, kojemu se još uvijek nada. S obzirom na to da je riječ o lovu na veliki trofej, 19-godišnji hrvatski adut volio bi pomoći koliko može, vjerujući da do vikenda od 25. do 27. studenog još ima dovoljno vremena.

Podsjetimo, finale se igra u tom terminu, a osim pogleda unaprijed, Ćorić je približio i svoje sadašnje stanje.

– Oporavak za sada ide odlično, bolje nego sam očekivao. Doktori mi daju dosta dobre prognoze, mislim da bih za 10 dana mogao početi trčati i možda početi i igrati, lagano trenirati. Takve prognoze su stvarno dobre jer se prvo govorilo o šest do osam tjedana, što mi ulijeva dosta pozitive – kazao je Borna.

– Dosta sam zadovoljan, jučer su bila tri tjedna nakon operacije i hodam normalno, otprije pet-šest dana sam bez štaka. Moramo vidjeti kako će koljeno reagirati kada počnu veliki napori, to nitko ne može znati – dodao je 19-godišnji Zagrepčanin.

Kada bude spreman za tenis, Ćorić će početi raditi sa svojim novim trenerom Ivicom Ančićem, s kojim je na istoj valnoj duljini.

– Mislim da smo stvarno ‘kliknuli’, našli smo se prvi puta u Zadru nakon Davis Cupa i kasnije još par puta, dosta smo razgovarali preko telefona. Proveli smo dosta vremena zajedno, razgovarali smo kojim putevima bih trebao ići u sljedećoj sezoni i u vremenu koje dolazi. Tu smo se stvarno našli, imamo istu viziju, isti način rada kako doći do cilja, mislim da ćemo odlično funkcionirati – rekao je Borna o novom čovjeku na čelu svoje stručne ekipe.

Ulaznice krenule u prodaju

Osim što je opisao ono što je pred njime, Ćorić je pred novinarima pokrenuo postupak internetske prodaje ulaznica za finale, koje će se moći nabaviti u sustavu Ulaznice.hr. Za sada su u prodaji trodnevni kompleti za tri različita sektora Arene Zagreb. Za sektor u blizini igrališta cijena jednog kompleta iznosi 500 kuna, za razinu neposredno iza prvog sektora potrebno je izdvojiti 450, a za gornji sektor u višem dijelu Arene 300 kuna.

Ulaznice po danima ići će u prodaju naknadno – ako u međuvremenu ne budu rasprodani svi kompleti, koji su na početku internetske prodaje izazvali dosta zanimanja.

Organizacija odradila glavni dio posla

U očekivanju finala, poslom u organizaciji susreta bave se Hrvatski teniski savez i Grad Zagreb, a dopredsjednik HTS-a Petar Mirić otkrio je da su do sada već obavili jako puno. Između ostalog, pripremljene su i dodatne montažne tribine, s kojima će ukupni kapacitet doći do oko 15.500 mjesta.

Svi žele spektakl, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vjeruje da nas čeka nastavak priče kakvu smo gledali sredinom rujna u Zadru, kada je Hrvatska imala jaku podršku s tribina u dolasku do polufinalne pobjede nad Francuskom.