Ćorić: Moj najbolji meč cijele dosadašnje zemljane sezone

0
67
Borna Ćorić
Borna Ćorić (fotografija: Dana Anders)

Borna Ćorić imao je puno razloga biti zadovoljan poslije prvog ovogodišnjeg izlaska na teren u Roland Garrosu. Na početku svojeg puta u Parizu, 19-godišnji Zagrepčanin došao je do 6:3, 6:1 i 6:3 protiv godinu mlađega Amerikanca Taylora Fritza, 67. na svijetu, u dvoboju u kojemu je puno toga išlo kako je hrvatski adut zamislio.

Poslije pobjede, Borna je istaknuo da je bio zadovoljan vlastitim nastupom, izdvajajući dobro kretanje i retern, kao i dobru pripremu za ovaj turnir koja je dala ploda.

– Po rezultatu je možda bilo lakše nego sam ja očekivao, ali bilo je teških trenutaka, u prvom setu kada mi je vratio ‘break’, u trećem setu kada smo se držali do 3:3, a onda sam ja odigrao odličan gem. Nije bilo tako lako kao što izgleda, ali mislim da sam odigrao odličan meč, rekao bih čak najbolji na cijeloj mojoj zemljanoj sezoni do sada – osvrnuo se 19-godišnji Zagrepčanin.

– Bio sam stvarno zadovoljan sa svim segmentima svoje igre i mislim da mu s time nije bilo lako – dodao je Borna o vlastitom izdanju i preprekama s kojima je suočio svoga suparnika.

U drugom kolu čeka 20. nositelj, 23-godišnji Australac Bernard Tomic, koji je na startu sa 6:3, 6:4 i 6:4 ispratio Amerikanca Briana Bakera.

– Bernard je velika klasa igrača, ‘Top 20’ ili tu negdje. Zemlja mu nije najdraža podloga, ali pokazao je puno puta da može igrati na njoj – kazao je Borna o svojem narednom suparniku, trenutno 22. na svijetu.

– Danas je dobio dosta lako, bit će to zanimljiv i dobar meč. Obojica nismo prestari tako da nas čeka dobar duel, ja se veselim – dodao je Ćorić o onome što slijedi.