Ćorić donio hrvatskih ‘tri od tri’, preko Francuza do drugog kola

0
42
Borna Ćorić
Borna Ćorić (fotografija: Peter Figura, Kanada)

Borna Ćorić pridružio se Ivi Karloviću i Marinu Čiliću u drugom kolu Roland Garrosa. Ćorić je upotpunio stopostotni hrvatski učinak u prvom kolu muškog turnira sa 7:6(5), 6:3 i 6:2 protiv Mathiasa Bourguea, Francuza s pozivnicom, 156. tenisača svijeta.

Bornin suparnik na sljedećoj prepreci bit će 25. nositelj, Amerikanac Steve Johnson (26.). Američki igrač je na startu imao puno teži posao, s prolaskom sa 6:3, 6:3, 6:7(4), 6:7(3) i 6:3 u ogledu s Japancem Yuichijem Sugitom.

Na putu do početne pobjede nad francuskim predstavnikom, 20-godišnji Zagrepčanin izdržao je naporni prvi set, u kojem je riješio stvar u ‘tie-breaku’. Borna je u ranijem dijelu seta najviše bio u opasnosti na servisu kod zaostatka od 4:3, kada je izvukao Bourgueovu ‘break’-loptu, dok je ‘tie-break’ otišao na njegovu stranu uz tri ‘mini-breaka’. Francuz je dvaput nadoknađivao izgubljeni servis-poen zaostatka, ali popustio je suočen sa set-loptom na servisu kod minusa od 6:5.

Borna Ćorić
Ćorić prošao najtežim dijelom puta u prvom setu (fotografija: Peter Figura, Kanada)

Ostatak posla bio je lakši za Bornu. U drugom setu izdržao je ranu prijetnju na servisu, držeći za 2:1 sa spašene dvije nepovezane ‘break’-lopte, a nedugo potom stekao je ključnu prednost ‘breakom’ za 4:2. Treći set brzo je otišao u jednom smjeru, s dva ‘breaka’ hrvatskog aduta u bijegu do 5:1.

Borna Ćorić
Borna došao do dvoboja s Johnsonom (fotografija: Peter Figura, Kanada)

Ćorić će se u drugom kolu prvi put sresti s Johnsonom. Pobjeda nad Amerikancem donijela bi treći Bornin ulazak u treće kolo u isto toliko nastupa u glavnom ždrijebu pariškog Grand Slam turnira.

Borna Ćorić
Potraga za trećim kolom Roland Garrosa treći put u karijeri (fotografija: Peter Figura, Kanada)

Roland Garros, tenisači, prvo kolo:
Ćorić (Hrvatska) – Bourgue (Francuska, WC) 7:6(5), 6:3, 6:2