Ćirić-Bagarić najbolja u Tuzli, Bašković slavio u parovima

0
139
Lucija Ćirić-Bagarić
Lucija Ćirić-Bagarić

Lucija Ćirić-Bagarić istaknula se bogatim ulovom na Tennis Europe turniru druge kategorije u dobnoj skupini do 14 godina u Tuzli. Ćirić-Bagarić otišla je do kraja u pojedinačnoj konkurenciji, a bila je uspješna i u parovima, uz proboj do finala u hrvatskoj kombinaciji s Mijom Rae Vićan.

Četvrtopostavljena Lucija je u singlu preskočila pet prepreka na putu do naslova. U finalu je s 2:6, 7:6(2) i 6:0 bila bolja od prve nositeljice, Turkinje Semre Aksu.

Treće nositeljice Ćirić-Bagarić i Vićan su u parovima stigle korak do titule. Na završnoj prepreci izgubile su od drugopostavljene turske kombinacije Semra Aksu/Mina Toglukdemir, koja je slavila sa 6:1 i 6:4.

Lucija Ćirić-Bagarić
Lucija otišla do kraja u Tuzli

Roko Bašković pamtit će tjedan u Tuzli po dolasku do naslova u muškim parovima, u prvopostavljenoj kombinaciji s Ukrajincem Germanom Samofalovim. Roko i Samofalov su u finalu sa 6:3 i 7:6(7) bili jači od petopostavljenog hrvatskog dvojca Alen Bill/Fran Mitrović.

Ivan Šodan bio je najuspješniji hrvatski predstavnik u singlu. U ulozi petog nositelja, Ivan je proslavio tri pobjede na putu do polufinala, a u lovu na finale pao je sa 6:3 i 6:0 u korist šestpostavljenog Srbina Petra Teodorovića.