Čilić uskočio za Hrvatsku, Del Potro za Argentince u lovu na drugi bod

0
30
Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro (fotografija: Dana Anders)

Hrvatska i Argentina u subotu će se boriti za vodstvo uoči posljednjeg dana finala Davis Cupa u Zagrebu, a kako se moglo i predvidjeti, meč parova donio je promjene u odnosu na nominacije u četvrtak na ždrijebu. Za Hrvatsku će igrati Marin Čilić i Ivan Dodig, s Čilićevim ulaskom umjesto Franka Škugora, dok će na gostujućoj strani Juan Martin Del Potro zamijeniti Guida Pellu i zaigrati u kombinaciji s Leonardom Mayerom.

Čilić i Del Potro su u petak igrali više od tri sata u singlu. Marinu nije bilo lako protiv Federica Delbonisa, dok je Argentinac pronašao put u četiri seta protiv Ive Karlovića, a s obzirom na odluku u oba tabora, obojica su još uvijek dovoljno svježi za nastup dan kasnije.

Potraga za drugim bodom dat će nam odgovor tko će s manje opterećenja ući u posljednji dan. Čilić i Del Potro ići će jedan na drugoga u prvom nedjeljnom meču, a sa svojim partnerima u paru borit će se za dolazak do 2-1 uoči posljednja dva singla.

Argentinci s manje zajedničkog iskustva

Rasplet u parovima nije lako predvidjeti. Iznenađenja obično vrebaju u prikrajku, ali gledajući papir, Hrvatska će imati jake adute u lovu na vodstvo uoči nedjelje. Čilić i Dodig moći će se osloniti na više zajedničkih nastupa u parovima u Davis Cupu, s omjerom 3-2 u tim mečevima, uz dvije pobjede na ovosezonskom putu do finala. Izdržali su zahtjevni izazov u četvrtfinalu protiv Amerikanaca u Portlandu, kada su pokazali više od braće Bryan, a još teži posao obavili su u polufinalnom sudaru s Francuzima u Zadru, u napeta četiri seta protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta, tada vodećeg svjetskog para.

Del Potro i Mayer su do sada samo jednom igrali zajedno u Davis Cupu, u rujanskom polufinalu protiv Velike Britanije u Glasgowu. Andy i Jamie Murray tada su pokazali više, s pobjedom u četiri seta.

Osim tog meča, argentinski dvojac pamti još samo dva zajednička turnirska nastupa, 2004. na Futuresu u Buenos Airesu i ranije ove godine na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu. U Kaliforniji su došli do drugog kola, a na startu su priredili iznenađenje protiv Dodiga i Marcela Mela.

Subotnji sudar hrvatskog i argentinskog para počinje u 15 sati.