Čilić sedmi put slomio Isnera, šok za Murraya, ispao i Wawrinka

0
64
Marin Čilić
Marin Čilić (fotografija: Dana Anders)

Marin Čilić odlično je započeo nastup na ATP turniru iz serije 500 na travi londonskog Queen’s Cluba. Vraćajući se na mjesto na kojem je 2012. slavio naslov i godinu kasnije igrao u finalu, četvrtopostavljeni hrvatski adut prošao je prvo kolo sa 7:5 i 6:3 protiv Amerikanca Johna Isnera, 21. tenisača svijeta, kojeg je nadjačao sedmi put u njihovih devet međusobnih susreta.

Marinu je pripalo prvih šest dvoboja s 208 centimetara visokim američkim igračem, Isner je slavio u posljednja dva, ali ovog puta nije imao pravi odgovor. Prvi hrvatski reket prošao je s tri ‘breaka’ u meču, jednim u prvom i još dva u drugom setu, dok je na svojem servisu obavio posao bez suočavanja s ‘break’-loptom. Amerikanac je osvojio samo šest poena u 10 gemova u kojima je Čilić servirao, a Marin je pritom samom sebi olakšao posao s 10 asova i vrlo dobrih 65 posto ubačenih prvih servisa u meču.

Isner je završio dvoboj s 14 asova i 72 posto ubačenih prvih servisa, no to mu nije previše pomoglo.

Čilić će se u četvrtak u osmini finala sresti s još jednim Amerikancem, 19-godišnjim kvalifikantom Stefanom Kozlovom (149.), koji je u prvom kolu s 3:6, 6:1 i 6:1 iznenadio Stevea Johnsona.

Andy Murray
Murray neće do treće uzastopne titule u Queen’s Clubu (fotografija: Dana Anders)

Za vijest dana pobrinuo se Australac Jordan Thompson. Na početku puta u glavnom ždrijebu na londonskoj travi, australski sretni gubitnik je sa 7:6(4) i 6:2 ispratio prvog nositelja Andyja Murraya, svjetskog broja jedan, koji se ove godine nadao svojem trećem uzastopnom naslovu u Queen’s Clubu. Osim u posljednje dvije godine, prvi britanski reket je na ovom turniru slavio još tri puta, a posljednji put zapeo je na početnoj prepreci prije pet godina, kada ga je zaskočio Nicolas Mahut.

Murray je bio u Čilićevoj polovici ždrijeba, s mogućnošću susreta u polufinalu, ali australsko iznenađenje spriječilo je takav potencijalni rasplet u nastavku tjedna.

Stan Wawrinka
Wawrinka bez uspjeha protiv Lopeza (fotografija: Dana Anders)

Prvo kolo donijelo je kraj puta za još dvojicu iz vodećeg kvarteta nositelja. Nedugo nakon finala Roland Garrosa, drugopostavljeni Stan Wawrinka je na ovogodišnjem početku na travi pao sa 7:6(4) i 7:5 u korist Feliciana Lopeza, dok je treći nositelj Miloš Raonić bio praznih ruku protiv Thanasija Kokkinakisa, Australca s pozivnicom, koji ga je zaustavio sa 7:6(5) i 7:6(8).

ATP Queen’s Club, prvo kolo:
Čilić (Hrvatska, 4) – Isner (SAD) 7:5, 6:3