Čilić i Karlović postavljeni u Nizozemskoj, što donosi prvi tjedan na travi?

0
35
Marin Čilić
Marin Čilić (fotografija: Dana Anders)

Marin Čilić i Ivo Karlović spremni su za ovogodišnji početak na travi. Prve mečeve igrat će na ATP turniru iz serije 250 u nizozemskom Den Boschu, a s obzirom na to da su u vodećem kvartetu postavljenih tenisača, bit će slobodni u prvom kolu.

Marin će biti prvi, a dr. Ivo treći nositelj ovogodišnjeg turnira u Nizozemskoj.

Poslije pauziranja na startu, Čilić će u osmini finala dočekati jačeg iz dvoboja Srbina Janka Tipsarevića i Japanca Yuichija Sugite. U četvrtfinalu bi put vodio u dio ždrijeba s petopostavljenim Belgijcem Steveom Darcisom, kojem će prvi suparnik biti Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov.

Ivo Karlović
Karlović čeka boljeg iz njemačko-američkog ogleda (fotografija: Dana Anders)

Karlović će u osmini finala ići na boljeg iz startnog sudara Nijemca Dustina Browna i američkog vlasnika pozivnice Stefana Kozlova. Korak nakon toga, dr. Ivo pristigao bi u dio ždrijeba u kojem bi četvrtfinalni suparnik mogao biti šesti nositelj Robin Haase, vodeći nizozemski tenisač.

Hrvatski dvojac nalazi se u gornjoj polovici ždrijeba, s mogućnošću međusobnog susreta u polufinalu. Donji dio turnirskog kostura predvodi drugopostavljeni Nijemac Alexander Zverev, koji će u Den Boschu zaigrati s pozivnicom.