Čilić bez zastoja protiv Kohlschreibera, slijedi drugi Nijemac

0
60

Marin Čilić nije se dao iznenaditi na ovogodišnjem početku na travi Wimbledona. U ulozi sedmog nositelja, prvi hrvatski reket proslavio je 6:4, 6:2 i 6:3 u prvom kolu protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, 60. na svijetu, protiv kojeg je do ovog dvoboja imao zaostatak od 6-3 u međusobnom omjeru.

Čilić i Kohlschreiber do sada se nisu susretali na travi, a prvi ogled Marinu je bio puno sretniji od većine dosadašnjih na ostalim podlogama. U prvom i trećem setu presudio je po jedan ‘break’, dok je u drugoj dionici hrvatski adut dva puta oduzimao Nijemčev servis.

Kohlschreiber je imao četiri ‘break’-lopte u meču, a prvi hrvatski reket zatvorio mu je vrata na sve četiri. Na putu do pobjede, pomoglo je 15 asova i 64 posto ubačenih prvih servisa, uz tek jednu dvostruku pogrešku u tri seta.

Poslije jednog 33-godišnjeg Nijemca, Marinu će u drugom kolu na putu biti drugi. U srijedu ga čeka sudar s Florianom Mayerom (114.), koji je na startu prošao skraćenim putem, predajom Srbina Viktora Troickog pri zaostatku od 6:1.

Čilić i Mayer do sada su išli jedan na drugoga četiri puta, a u novi susret ući će u egalu, s 2-2 u međusobnom omjeru. Od prethodna četiri dvoboja, jedan se dogodio u Wimbledonu, 2010. u prvom kolu, kada je Nijemac prošao dalje sa 6:2, 6:4 i 7:6(1).

Wimbledon, tenisači, prvo kolo:
Čilić (Hrvatska, 7) – Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 6:2, 6:3