Branitelj naslova vraća se u Umag

0
75
Fabio Fognini
Fabio Fognini (fotografija: Dana Anders)

Ovogodišnje 28. izdanje Croatia Opena u Umagu neće proći bez redovitog gosta trenutno jedinog hrvatskog ATP turnira. Na zemljanim terenima umaškog Stella Marisa ponovno će u akciji biti prvi talijanski reket Fabio Fognini, 29. tenisač svijeta, koji je lani otišao do kraja.

Fognini se od prošle sezone može pohvaliti titulom jedinog talijanskog pobjednika u Umagu. Na završnom koraku bio je jači od slovačkog iznenađenja Andreja Martina, a branjenje lanjskog naslova čeka ga u tjednu od 17. do 23. srpnja.

Vodeći talijanski igrač redovito dolazi na umaški turnir još od debitantskog nastupa iz 2008. godine, kada se istaknuo probojem do polufinala. Tada je imao 21 godinu, a na dolazeći turnir stići će kao 30-godišnjak, poslije proslave 30. rođendana u drugoj polovici svibnja.

Osim prošlogodišnjeg naslova i polufinala iz 2008., Fognini pamti i umaško finale iz 2013., kada ga je na posljednjoj prepreci svladao Tommy Robredo, kao i još dva polufinala, iz 2011. i ’14. godine. Na turniru iz ’11. doživio je polufinalni poraz od Marina Čilića, hrvatskog broja jedan.