Bošković i Juvan bez šlaga na kraju velikog niza

0
52
mreža zemlja
Fotografija: Dana Anders

Lea Bošković i Kaja Juvan završile su dvotjednu seriju nastupa na jakim juniorskim turnirima na Floridi porazom u finalu Orange Bowla. Osmopostavljena hrvatsko-slovenska kombinacija je na posljednjoj prepreci u dobnoj skupini do 18 godina u američkom Plantationu sa 6:2, 3:6 i 10:8 izgubila od prvih nositeljica, Srpkinje Olge Danilović i Ruskinje Anastasije Potapove.

Bošković i Juvan su se drugi dan u nizu morale naoružati strpljenjem i čekati svoj red zbog kiše koja je poremetila program. U subotu je rasplet bio sretan, s uvjerljivom pobjedom u polufinalu, ali na nedjeljnom završnom koraku nije išlo.

Uspješni niz hrvatsko-slovenskog para zaustavljen je na devet pobjeda zaredom. Bošković i Juvan su tjedan ranije slavile naslov na turniru Eddieja Herra, a na Orange Bowlu nije nedostajalo puno.

Slovenska igračica bila je uspješnija na svojem putu u singlu, s odlaskom do kraja u dobnoj skupini do 18. Uz Juvan, u nedjelju je slavio i Srbin Miomir Kecmanović, koji je u ulozi prvog nositelja obranio naslov u društvu tenisača dobne skupine do 18 godina.