Bol sve bliže povratku tenisačica, direktor najavio spektakl

0
83
Feliks Lukas
Feliks Lukas (fotografija: Dana Anders)

Pri kraju svibnja i u prvim danima lipnja, Bol će ponovno ugostiti turnir iz kalendara WTA Toura. Dom nekadašnjeg hrvatskog WTA turnira će od 29. svibnja do 5. lipnja biti domaćin Challengeru s nagradnim fondom od 125 tisuća američkih dolara, a u pripremi turnira iz WTA 125k serije, direktor Feliks Lukas otkrio je što će dočekati posjetitelje na Braču.

Na susretu s novinarima u Splitu, Lukas je iznio dio vlastitih očekivanja od turnira koji je sve bliže. Bol Open održavat će se u drugom tjednu Roland Garrosa, što je povoljan termin za taj dio sezone u Europi. U tjednu u kojemu će tenisačice koje se ranije oproste od pariške crvene zemlje tražiti priliku za poneki meč više, bolski zemljani tereni poslužit će kao idealni odabir za dodatni turnirski nastup.

Pored toga, bolski turnir bit će i posljednja prilika da igračice uhvate poneki bod više u potrazi za plasmanom na Olimpijske igre u Riju de Janeiru.

Ana Konjuh
Ana Konjuh među prijavljenim igračicama (fotografija: Dana Anders)

– Naglasio bih i da je WTA Bol Open od velikog značaja zbog trenutačne pozicije u kojoj se hrvatski ženski tenis nalazi jer imamo brojne, izrazito talentirane igračice. Neke od njih već su i prijavile turnir, kao što su već etablirane Ana Konjuh, Donna Vekić i Petra Martić, nadolazeće teniske nade Jana Fett, Tena Lukas i Silvia Nirić, kao i iskusne Darija Jurak i Ana Vrljić – kazao je direktor Lukas, a prenijela je službena internetska stranica turnira.

– No, kao što znate, zbog drugih turnira i obveza igračica točna imena natjecateljica ćemo znati tek u drugoj polovici svibnja. U Bolu ove godine pripremamo pravi spektakl hrvatskog ženskog tenisa – dodao je Lukas.

Pored tenisa, turnir koji se održava u najavi nove turističke sezone imat će i druge atrakcije, sa zabavnim programom, predstavljanjem gastronomske ponude i dodatnim sadržajima koji će začiniti povratak WTA Toura u Bol.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu u poslovnicama Atlasa, a moći će se obaviti i putem interneta na stranici www.ticketshop.hr, na kojoj će, uz pojedinačne ulaznice, biti dostupni i paket aranžmani.