Bautista Agut doveo goste u rezultatsku ravnotežu

0
23
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut (fotografija: Dana Anders)

Hrvatska i Španjolska završile su prvi dan svojeg susreta u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa bez prednosti na bilo kojoj strani. Roberto Bautista Agut pobrinuo se za 1-1 na kraju petka na tvrdoj podlozi dvorane Gradski vrt u Osijeku sa 6:4, 6:2 i 6:3 protiv Ante Pavića, koji je imao obećavajući početak meča, ali nije izdržao u nastavku.

Ante je u svojem prvom meču u Davis Cupu krenuo u sličnom stilu kako je Franko Škugor završio dvoboj s Pablom Carrenom Bustom na otvaranju osječkog vikenda. Bautista Agut je u trećem gemu izdržao prvi veliki izazov, držeći za 2:1 poslije spašenih 15:40, a nakon što je to izvukao, u nastavku je bio na razini kakva se očekuje od glavnog španjolskog aduta u Osijeku, trenutno 16. na svijetu.

Bautista Agut napravio je veliki korak prema pobjedi krajem prvog i na početku drugog seta. Krenuo je ‘breakom’ u posljednjem gemu prve dionice meča, a nastavio s još tri osvojena gema kojima je pobjegao do 3:0 u drugom setu, uz jedan ‘break’ prednosti. Ante je do kraja meča još dva puta gubio servis, pri zaostatku od 5:2 u drugom i kod minusa od 3:2 u trećem setu, a nakon posljednjeg Španjolčeva ‘breaka’ više nije bilo povratka.

S egalom nakon petka, subotnji parovi donijet će lov na drugi bod, s početkom u 16 sati. Na ždrijebu su bili nominirani Marin Draganja i Nikola Mektić za Hrvatsku i dvojica Lopeza, Feliciano i Marc, za Španjolsku, a očekuje se da neće biti promjena.

Davis Cup, prvo kolo Svjetske skupine:

Hrvatska – Španjolska 1-1
A. Pavić – Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6