Amerikanka ostavila Anu bez novozelandske “krune”

0
52
Ana Konjuh
Ana Konjuh (fotografija: Dana Anders)

Ana Konjuh pretrpjela je poraz na završetku puta na WTA turniru na tvrdoj podlozi novozelandskog Aucklanda. Osmopostavljena 19-godišnja Dubrovčanka nije zaključila ovotjedni nastup kako je željela, s padom sa 6:3 i 6:1 u ogledu s Amerikankom Lauren Davis u finalu.

Američka tenisačica, 61. na svijetu, pamtit će Auckland po dolasku do svojeg prvog naslova na WTA Touru. Ana je ostala na jednoj tituli, osvojenoj pretprošle sezone na travi Nottinghama.

Finale je krenulo u smjeru Davis nakon što je Ana u šestom gemu prvog seta prvi put ispustila servis i pala u zaostatak od 4:2. Vodeća hrvatska tenisačica odmah je nadoknadila izgubljeno, ali nakon što je novi Amerikankin ‘break’ prelomio prvi set, u nastavku je sve bilo lakše za novu pobjednicu Aucklanda.

Poslije ključnog ‘breaka’ za 5:3 u prvoj dionici, Davis je prošla drugim setom dolaskom do još tri gema na servisu Konjuh.

– Naravno, razočarana sam što sam izgubila u finalu, ali ovo nije loš početak sezone – osvrnula se Ana na proglašenju poslije finala, a prenijela je službena stranica WTA Toura.

– Lauren je obavila sjajni posao, igra je bila nevjerojatna, svaka loptica išla je na pravo mjesto – dodala je 19-godišnja Dubrovčanka o nastupu svoje suparnice.

Nije išlo do kraja, ali Ana će napustiti Auckland zadovoljna bodovnim ulovom koji joj donosi novi najbolji renking u karijeri. Po projekcijama, čeka je skok s 47. na 36. mjesto na svijetu.

WTA Auckland, finale:
Davis (SAD) – Konjuh (Hrvatska, 8) 6:3, 6:1