Lukas prošla prvu prepreku, Čehinja jača od Fett

0
39
Jana Fett
Jana Fett (fotografija: Dana Anders)

Tena Lukas probila se u drugo kolo kvalifikacija 226.728 eura vrijednog WTA turnira na dvoranskoj tvrdoj podlozi Luksemburga. Lukas je na startu slavila predajom Amerikanke Shelby Rogers, 148. tenisačice svijeta, koja je odustala od nastavka dvoboja nakon što je sa 7:3 u ‘tie-breaku’ izgubila prvi set. Jana Fett (na fotografiji) nije prošla prvu prepreku.

Tenina iduća suparnica bit će Nizozemka Richel Hogenkamp (131.), od koje je bila jača ranije ove sezone u polufinalu ITF-ova turnira na zemlji Alphena aan den Rijna, kada je prošla sa 6:1, 3:6 i 7:6(9).

Fett je doživjela poraz na početku puta u kvalifikacijama. Čehinja Jesika Malečkova (311.) svladala ju je sa 6:4, 2:6 i 7:6(4), s povratkom poslije minusa od 3:1 u prvoj dionici i zaostatka od 3:1 u ‘tie-breaku’ odlučujućeg seta.

U glavnom ždrijebu Luksemburga za sada je jedna hrvatska predstavnica, Mirjana Lučić-Baroni, koja će se na startu sresti s Njemicom Carinom Witthoeft (57.). U drugom kolu moguć je ogled s trećepostavljenom Talijankom Sarom Errani, koja na prvoj prepreci ide na kvalifikanticu.

WTA Luksemburg, kvalifikacije, prvo kolo:
Malečkova (Češka) – Fett (Hrvatska) 6:4, 2:6, 7:6(4)
Lukas (Hrvatska) – Rogers (SAD) 7:6(3) predaja Rogers