Čilić po novu pobjedu u branjenju naslova, Kukuškin sljedeći na putu

0
116
Marin Čilić
Marin Čilić (fotografija: Dana Anders)

Marin Čilić u petak će biti u akciji u trećem kolu US Opena, a kao i na startu turnira protiv argentinskog kvalifikanta Guida Pelle, igrat će na stadionu Louisa Armstronga. Branitelj naslova će se na drugom najvećem terenu u teniskom kompleksu posljednjeg Grand Slam turnira sezone sresti s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom, koji ga čeka na početku dana, u 11 sati po lokalnom, 17 po našem vremenu.

Nakon što je u drugom kolu na stadionu Arthura Ashea svladao ruskog kvalifikanta Jevgenija Donskoja, Marin je mogao usmjeriti pozornost na ono što slijedi. Idući izazov bit će 27-godišnji Kukuškin, 56. na svijetu, koji je u stanju pokazati i dobro i loše. U drugom kolu bilo je puno dobroga, na putu do pobjede nad 17. nositeljem Grigorom Dimitrovim u pet setova.

– Igrač koji dosta oscilira tijekom sezone, od sjajnih turnira do onih koji su dosta loši. Izgleda da je ovdje na US Openu pronašao dobru formu – kazao je prvi hrvatski reket o vodećem kazahstanskom igraču.

– Moram biti spreman na sve, pokušati igrati što je moguće bolje. Zadovoljan sam sa servisom i vjerujem da će mi to puno pomoći u svim narednim mečevima – dodao je Čilić.

Marin se do sada dva puta sastajao s Kukuškinom, s po jednom pobjedom na svakoj strani. Kazahstanac je slavio u prvom ogledu, 2008. godine u prvom kolu Sankt Peterburga, kada je prošao sa 7:6(4), 4:6 i 7:6(6), dok je vodeći hrvatski tenisač uzvratio lani na putu do naslova u Moskvi. Tada su se sreli u polufinalu, s 4:6, 6:3 i 6:2 u Čilićevu korist.

Dosadašnja dva dvoboja odigrana su na tvrdoj podlozi, ali u dvorani. Sada slijede izazovi kakve donosi meč na otvorenom, poput vrućine i vlage, koji su u dosadašnjem tijeku turnira u New Yorku dosta velik problem za igračice i igrače.